To je to što me zanima!

Die Zeit o ustaškom pozdravu i hrvatskom nadbiskupu Puljiću

Ugledne njemačke novine Die Zeit u svom članku objavljenom u petak navode kako 'je očito da neki katolički dostojanstvenici otvoreno suosjećaju s ustašama'
Vidi originalni članak

Ugledne njemačke novine Die Ziet objavile su u petak članak o pozivu hrvatskog nadbiskupa da se na referendumu odlučuje o pozdravu “Za Dom spremni”.

Naglašavaju kako je pozdrav “Za Dom spremni” zapravo ustaški pozdrav te da je postao službeni kada je NDH pristupila fašističkoj Italiji i nacionalističkoj Njemačkoj.

Die Zeit navodi kako “neki katolički dostojanstvenici otvoreno suosjećaju s ustašama”. Naglašavaju i kako je Kolinda Grabar Kitarović odbacila takvu inicijativu. U tekstu također navode izgrede na sportskim terenima kao i kazne koje je Hrvatska zbog tih fašističkih izgreda plaćala.

Podsjećamo, Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i šef HBK, smatra kako je ustaški pozdrav dvoznačan i nejasan te da treba prirediti “prigodan skup ljudi od struke koji će dati svoje stručne i znanstvene priloge. A nakon toga, temeljem zaključaka s toga skupa eventualno poduzeti očitovanje putem potpisa ili referenduma”.

Idi na 24sata

Komentari 588

  • bajica1009 31.08.2015.

    Šta može govoriti sin poražene vojske a da ga ne progone otić u popove i djeliti pamet sa oltara i to je tako a plačaj ih da bi mogli srati i vračati nas u već davno prevaziđeno u EU samo kod nas to pali jer ima ovaca za šišanje.

  • ko-kores 31.08.2015.

    svečenici fašisti,di toga ima,.osim u hrvatskoj,.di je tu papa,kako se to njemu dopada,.

  • NikolaPetrović 30.08.2015.

    clanak za "die Zeit" napisao Matija Topolovec, nema se sta dalje raspravljat! ustvari ima, mi Hrvati smo najgluplji narod, niko sam sebe ne pljuje ko mi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare