To je to što me zanima!

Dilber: Neću dopustiti da HDZ zloporabi ime Ante Gotovine

Kum Ante Gotovine i njegov suborac Željko Dilber je u intervjuu za Večernji list komentirao objavu Registra branitelja, situaciju obitelji Gotovina te slučaj Karamarka
Vidi originalni članak

Željko Dilber, prijatelj Ante Gotovine i predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a, kaže da ni svojoj stranci neće dopustiti zloporabu Gotovininog imena u političke svrhe, a smatra kako u tom smislu neće ni morati "intervenirati". Za Večernji list je otkrio kako je Gotovininu obitelj i prijatelje maltretirala država. Istaknuo je kako se protivi objavi Registra branitelja i smatra da se zloporabom tog statusa i lažnim braniteljima trebaju baviti državne institucije.

Dilber je predložio da se objavi lista lažnih branitelja, a upozorio je i na moguće neugodnosti koje će svi imati koji se nađu na popisu kojeg sprema ministar Matić. Dodao je kako smatra da nakon objave Registra branitelja nitko s tog popisa neće moći biti siguran da ga na nekoj granici neće zateći neka neugodnost.

- Taj strah od babaroga, kako kaže ministar, nije tako neopravdan. Imamo branitelje koji žive u entitetima poput Republike Srpske, gdje bi ih mogli snaći problemi - rekao je Dilber. Komentirao je i razočaranje dijela desnice Gotovininim govorima. Rekao je da on nije razočaran, niti iznenađen. Kaže kako je Gotovina danas kakav je i uvijek bio. Dilber kaže da je druga stvar to što su pojedinci koristili to po potrebi, a on se nije mogao braniti. Željko Dilber je rekao i da on kao suborac i Gotovinin prijatelj ne bi mogao pružiti ruku Karamarku i aktivno raditi u stranci kojoj je on na čelu, da je on imao nečasnu ulogu u slučaju generala.

>>> Cijeli intervju sa Željkom Dilberom pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 78

  • IvicaRubnjak 06.12.2012.

    odgovor DIBI, jedna je stvar ćasno i pošteno biti u domovinskom ratu vedra čela i obraza čista, DIBO moja,a druga je stvar izaći na kraju tog rata sa" milion" Eura, DIBO izgleda da nikad nisi čula za ratne profitere i pse rata!

  • JosipNedić 04.12.2012.

    Moj Dilbereeee tntnt :D

  • andi_1 03.12.2012.

    Meni, bez uvrede, al taj Dilber ide na živce ! Gotovina je pametan čovjek i netreba mentora kraj sebe, mislim da mu ovaj prvi može samo naštetiti ! Ispričavam se ako nisam u pravu al meni to tako izgleda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare