News

Komentari 78

Dilber: Neću dopustiti da HDZ zloporabi ime Ante Gotovine

Dilber: Neću dopustiti da HDZ zloporabi ime Ante Gotovine

Kum Ante Gotovine i njegov suborac Željko Dilber je u intervjuu za Večernji list komentirao objavu Registra branitelja, situaciju obitelji Gotovina te slučaj Karamarka

Željko Dilber, prijatelj Ante Gotovine i predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a, kaže da ni svojoj stranci neće dopustiti zloporabu Gotovininog imena u političke svrhe, a smatra kako u tom smislu neće ni morati "intervenirati". Za Večernji list je otkrio kako je Gotovininu obitelj i prijatelje maltretirala država. Istaknuo je kako se protivi objavi Registra branitelja i smatra da se zloporabom tog statusa i lažnim braniteljima trebaju baviti državne institucije.

Dilber je predložio da se objavi lista lažnih branitelja, a upozorio je i na moguće neugodnosti koje će svi imati koji se nađu na popisu kojeg sprema ministar Matić. Dodao je kako smatra da nakon objave Registra branitelja nitko s tog popisa neće moći biti siguran da ga na nekoj granici neće zateći neka neugodnost.

- Taj strah od babaroga, kako kaže ministar, nije tako neopravdan. Imamo branitelje koji žive u entitetima poput Republike Srpske, gdje bi ih mogli snaći problemi - rekao je Dilber. Komentirao je i razočaranje dijela desnice Gotovininim govorima. Rekao je da on nije razočaran, niti iznenađen. Kaže kako je Gotovina danas kakav je i uvijek bio. Dilber kaže da je druga stvar to što su pojedinci koristili to po potrebi, a on se nije mogao braniti. Željko Dilber je rekao i da on kao suborac i Gotovinin prijatelj ne bi mogao pružiti ruku Karamarku i aktivno raditi u stranci kojoj je on na čelu, da je on imao nečasnu ulogu u slučaju generala.

>>> Cijeli intervju sa Željkom Dilberom pročitajte u Večernjem listu

Najčitaniji članci