To je to što me zanima!

Diler 600 kg kokaina nagodio se s USKOK-om te ga je sud osudio na 11,5 godina zatvora

Michael Dokovich (61) organizirao je skupinu dilera kokainom. Drogu su iz Latinske Amerike zrakoplovima dovozili u Europu. U svibnju 2019. uhitili su ih u Baselu sa 600 kg kokaina vrijednog 18 milijuna eura
Vidi originalni članak

Michael Majk Dokovich se nakon 13 mjeseci u hrvatskom pritvoru odlučio ne kockati sa sudbinom, odnosno s mogućom zatvorskom kaznom od 20 i više godina te je priznao da je ustrojio međunarodnu zločinačku organizaciju koja se godinama bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina. Na temelju sporazuma s USKOK-om sudac Županijskog suda u Zagrebu Vjeran Blažeković osudio ga je na jedinstvenu kaznu od 11,5 godina zatvora.

KRIJUMČARIO 600 KG KOKAINA Švicarci isporučili narko bossa sa Šestina: Tko je Dokovich?

Crnogorski ugostitelj i šutljivi poslovni čovjek Dokovich  'pao'  je 2019. u akciji La Familia u  kojoj su policije na tri kontinenata istraživale njegove poslove. Koristio se s više lažnih identiteta. Između ostaloga imao je i dokumente izdane u BiH koji su glasili na  Živka Jozića te hrvatske koji su glasili na Radovana Trzina. Skupina dilera koje je organizirao djelovala je na području Hrvatske, Srbije, Češke, Belgije, Švicarske i drugih zemlja EU te na području zemalja Srednje i Južne Amerike. 

Osim njega optuženi su i Pero Šarac, češki državljanin Aleš Sokolik, Silvijo Beljević, Dražen Letić, Siniša Čuturić i njegova sestra Nevenka, Dokovicheva nevjenčana supruga te Ivan Lešić, koji je radio kao policajac u Rovinju, objavio je lani Večernji list koji je opisao i kako je Dokovich organizirao posao. 

NOSIO MILIJUNE Tko je diler kojeg Srbi optužuju da je špijunirao za Hrvatsku?

U Češkoj je preko Pavela Pika, protiv kojeg je istraga pokrenuta u Češkoj i Sokolika, unajmljivao avion marke Gulfstream. Kako su troškovi najma tog aviona bili astronomski  – USKOK navodi da je Dokovich troškove za samo tri leta, a prema USKOK-u u inkriminirano vrijeme bilo ih je najmanje 20, platio oko 900.000 eura – Dokovich je  razmišljao o kupovini takvog aviona, za što je već bio uplatio 1,1 milijun eura. No dok nije imao svoj avion, ove prividne letove je pretvarao u komercijalne. Spojio se s vlasnikom turističke agencije, koja je organizirala brzinska putovanja za bogataše koji su na razne svjetske destinacije išli kockati. Serkan Unverdi, inače turski državljani i vlasnik te agencije Dokovichu je pružio savršen paravan.

Glumili bogataše i putovali u J. Ameriku

Samo je trebalo naći dečke i cure koji su bili voljni za par stotina eura naknade i uz sve plaćene troškove putovanja glumiti da su bogataši te putovati od Nice do Paragvaja ili Urugvaja i natrag. Na daleka putovanja od najviše tri dana išlo se s ručnom prtljagom, no zato je u bunkeru aviona bilo 20 velikih kofera. Kada su se lažni bogataši sa svojih kratkotrajnih putovanja iz Južne Amerike vraćali u Europu, u koferima je bio kokain. Upravo jedna takav transport zaplijenjen je u svibnju 2019. u Baselu.

Nakon povratka iz Urugvaja kofere iz aviona, njih 21, prebacili su u vozilo i parkirali ga u podzemnoj garaži. Kad su se Michael Dokovich i Silvijo Beljević pridružili  Alešu Sokoliku zaskočila ih je policija. Pretragom kofera pronašli su 600 kilograma i 773 grama  kokaina vrijednog najmanje 18 milijuna eura. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 03.03.2021.

    100 godina mu treba dati

  • Malihrvat1275 01.03.2021.

    Ima onih koji su za 10 grama dobili 6 godina i to za svoje potrebe bez kupca, ali oni nedrukaju i ne rade s njima u talu, ima onih koji su robu dobili od tom forda i ima onih s dozvolom za dilanje

  • Opsjena 01.03.2021.

    lipo, lipo.... krasna poruka budućima istog kalibra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare