Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Švicarci isporučili narko bossa sa Šestina: Tko je Dokovich?

Priveli su ga u svibnju ove godine u Baselu nakon pokušaja krijumčarenja 600 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura iz Urugvaja u Švicarsku. Unajmili su stjuardesu, a u avion su ukrcali i putnike

Foto: Europol
72 komentara

Crnogorski narkoboss Michael Dokovich (60), pravim imenom Iljmija Frljučkić izručen je Hrvatskoj  iz Švicarske gdje će mu suditi kao vođi skupine švercera koja je 'pala' u velikoj međunarodnoj akciji Familia.

POGLEDAJTE VIDEO:

Priveli su ga u svibnju ove godine u Baselu nakon pokušaja krijumčarenja 600 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura iz Urugvaja u Švicarsku. Unajmili su profesionalnu stjuardesu, a u avion su, osim kokaina, ukrcali putnike. Unajmljeni pilot, Čeh Aleš Sokolik koji je Hrvatskoj izručen u studenom, upravljajući mlažnjakom, letio je izuzetno nisko kako bi izbjegao radare i time neprimjetno stigao do Švicarske.

Prva postaja aviona bila je Nica, gdje su iskrcali putnike i stjuardesu, zatim su nastavili put k Baselu, gdje su istovarili drogu. Prilikom pretovara droge u jednoj podzemnoj garaži uhićeni su pilot Aleš Sokolik i Silvijo Baljević iz Velike Gorice, a potom je pao i Michael Dokovich.  Dva mjeseca kasnije u Srbiji su pali drugi boss Letić i Nevenka Čuturić, Dokovicheva djevojka. U Hrvatskoj su u srpnju uhićeni i policajac iz Rovinja Ivica Lešić (35), kojeg Uskok sumnjiči da je Dokovichu u policijskom sistemu tražio identitete osoba koje bi zatim Dokovich koristio za izradu vlastitih krivotvorenih dokumenata stvarajući sebi nove identitete, te Pero Šarac zvani Pjer (47), muškarac kojeg Uskok sumnjiči da je bio kontakt osoba s dobavljačima kokaina iz Južne Amerike.

Posebno je hrvatsku javnost zaintrigirala činjenica da je, kako je pisao Jutarnji list, Michael Dokovich cijelom kriminalnom skupinom rukovodio iz svoje zagrebačke vile na Mlinovima.

O Dokovichu je New York Times pisao još davne 2003. godine kao o osobi povezanoj s “albanskom i jugoslavenskom mafijom”. Imao je bezbroj identiteta, zvao se i Michael Bugati, Michael Ilirijani, Živko Jović i Radovan Trzin.

Možda vas zanima i ovo:
Message