Obavijesti

News

Komentari 25

Diler 600 kg kokaina nagodio se s USKOK-om te ga je sud osudio na 11,5 godina zatvora

Diler 600 kg kokaina nagodio se s USKOK-om te ga je sud osudio na 11,5 godina zatvora

Michael Dokovich (61) organizirao je skupinu dilera kokainom. Drogu su iz Latinske Amerike zrakoplovima dovozili u Europu. U svibnju 2019. uhitili su ih u Baselu sa 600 kg kokaina vrijednog 18 milijuna eura

VIDEO

Michael Majk Dokovich se nakon 13 mjeseci u hrvatskom pritvoru odlučio ne kockati sa sudbinom, odnosno s mogućom zatvorskom kaznom od 20 i više godina te je priznao da je ustrojio međunarodnu zločinačku organizaciju koja se godinama bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina. Na temelju sporazuma s USKOK-om sudac Županijskog suda u Zagrebu Vjeran Blažeković osudio ga je na jedinstvenu kaznu od 11,5 godina zatvora.

Švicarci isporučili narko bossa sa Šestina: Tko je Dokovich?
Švicarci isporučili narko bossa sa Šestina: Tko je Dokovich?

Crnogorski ugostitelj i šutljivi poslovni čovjek Dokovich  'pao'  je 2019. u akciji La Familia u  kojoj su policije na tri kontinenata istraživale njegove poslove. Koristio se s više lažnih identiteta. Između ostaloga imao je i dokumente izdane u BiH koji su glasili na  Živka Jozića te hrvatske koji su glasili na Radovana Trzina. Skupina dilera koje je organizirao djelovala je na području Hrvatske, Srbije, Češke, Belgije, Švicarske i drugih zemlja EU te na području zemalja Srednje i Južne Amerike. 

Osim njega optuženi su i Pero Šarac, češki državljanin Aleš Sokolik, Silvijo Beljević, Dražen Letić, Siniša Čuturić i njegova sestra Nevenka, Dokovicheva nevjenčana supruga te Ivan Lešić, koji je radio kao policajac u Rovinju, objavio je lani Večernji list koji je opisao i kako je Dokovich organizirao posao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tko je diler kojeg Srbi optužuju da je špijunirao za Hrvatsku?
Tko je diler kojeg Srbi optužuju da je špijunirao za Hrvatsku?

U Češkoj je preko Pavela Pika, protiv kojeg je istraga pokrenuta u Češkoj i Sokolika, unajmljivao avion marke Gulfstream. Kako su troškovi najma tog aviona bili astronomski  – USKOK navodi da je Dokovich troškove za samo tri leta, a prema USKOK-u u inkriminirano vrijeme bilo ih je najmanje 20, platio oko 900.000 eura – Dokovich je  razmišljao o kupovini takvog aviona, za što je već bio uplatio 1,1 milijun eura. No dok nije imao svoj avion, ove prividne letove je pretvarao u komercijalne. Spojio se s vlasnikom turističke agencije, koja je organizirala brzinska putovanja za bogataše koji su na razne svjetske destinacije išli kockati. Serkan Unverdi, inače turski državljani i vlasnik te agencije Dokovichu je pružio savršen paravan.

Glumili bogataše i putovali u J. Ameriku

Samo je trebalo naći dečke i cure koji su bili voljni za par stotina eura naknade i uz sve plaćene troškove putovanja glumiti da su bogataši te putovati od Nice do Paragvaja ili Urugvaja i natrag. Na daleka putovanja od najviše tri dana išlo se s ručnom prtljagom, no zato je u bunkeru aviona bilo 20 velikih kofera. Kada su se lažni bogataši sa svojih kratkotrajnih putovanja iz Južne Amerike vraćali u Europu, u koferima je bio kokain. Upravo jedna takav transport zaplijenjen je u svibnju 2019. u Baselu.

Nakon povratka iz Urugvaja kofere iz aviona, njih 21, prebacili su u vozilo i parkirali ga u podzemnoj garaži. Kad su se Michael Dokovich i Silvijo Beljević pridružili  Alešu Sokoliku zaskočila ih je policija. Pretragom kofera pronašli su 600 kilograma i 773 grama  kokaina vrijednog najmanje 18 milijuna eura. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu