To je to što me zanima!

Diler - odlikaš: Krijumčario je kokain pa diplomirao u zatvoru

Magistar prava: Angel Andonov (54), osuđen na 21 godinu zbog krijumčarenja 300 kg kokaina, u četvrtak je diplomirao u šibenskom zatvoru s odličnim uspjehom
Vidi originalni članak

Gospodin Angel Andonov je položio ispit s odličnom ocjenom. Nije iznenađujuće jer mu je tema diplomskog rada vrlo bliska, a i dosad je u indeks ubirao samo najviše ocjene, kazao nam je dekan s Pravnog fakulteta u Splitu Milijan Sesar.

Tema diplomskog: Zakon o izvršenju kazne zatvora

Andonov je za temu rada odabrao “Zakon o izvršenju kazne zatvora” te svoja osobna iskustva usporedio s rješenjima i praksom u Europskoj uniji. Studij prava bivši zagrebački ugostitelj napustio je nakon završene treće godine, pa je u zatvoru odlučio završiti studij. 

Ministarstvo znanosti i Uprava za zatvorski sustav izišli su mu u susret te je tijekom zadnje četiri godine položio 12 ispita. Profesori su dolazili kod njega u zatvor, a Andonov nije dobio ocjenu manju od vrlo dobar. 

Ispite platio 18.000 kuna, a krijumčario kokain vrijedan 100 milijuna

Polaganje svakog ispita stajalo ga je po 1500 kuna.

Zanemarivi iznos u usporedbi sa 100 milijuna kuna vrijednim kokainom koji je Andonov pokušao prokrijumčariti iz Antila. Policija ga je u rujnu 2003. uhitila zajedno s trojicom partnera dok su s jahte Adelante, kojom su upravo pristigli s Antila, u lučici autokampa Veštar u Rovinju iskrcavali kokain i ukrcavali ga u Opel Corsu. Na brodu je bio 301 kilogram kokaina. Sva četvorica pravomoćno su osuđena na dugotrajne zatvorske kazne. Andonov na 21 godinu zatvora. 

Od 2003. promijenio niz zatvora

Do smještaja u šibenski zatvor, u kojem se nalazi već nekoliko godina, promijenio je niz drugih u kojima je dolazio u sukobe, pa i tučnjave s drugim zatvorenicima.

U jednom trenutku odlučio je ispraviti loše životne odluke i iz zatvora izaći kao magistar prava. Njegov slučaj nije usamljen u hrvatskim zatvorima, u kojima su još petorica zatvorenika nastavila školovanje o svom trošku.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Viktor Kriznjak 12.04.2013.

    dragi nas endji cestitam ti na ispitu i brz povratak u zagreb svojima doma zeni i familiji ocistio si sve grijehe svoje prema drustvu i bogu. zelimo ti brz povratak gdje ti je i mjesto. viktor iz norveske

  • rezucka 06.04.2013.

    svako zlo za neko dobro...

  • MilkaAcimovic 06.04.2013.

    prije dosta godina,troica su osuđeni zbog silovanja,jedan je zavrsija za stomatologa,drugi za pravnika,danas su postovani građani,a to sta su uradili u mladosti niko im neprebaciva,naravno ima nas dosta koji to pamtimo..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare