To je to što me zanima!

Diljem Hrvatske Badnjak se slavio uz bakalar i druženje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Badnjak je u gotovo cijeloj zemlji bio suncem okupan, što je posebno odgovaralo našim obalnim gradovima. Bakalar je mirišao duž cijelog Jadrana, a građani uživali
Vidi originalni članak

Rijeka, Šibenik, Split i ostali obalni gradovi počastili su svoje mještane izvrsnim blagdanskim bakalarom, a svaki je grad imao svoj tim stručnjaka u pripremi brudeta. Porcije su bile velike, a osim fine hrane, Hrvatice i Hrvate obradovalo je sunce, ali i druženje.

POGLEDAJTE VIDEO: Bakalar, pjesma i veselje za doček Božića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječani su, osim u bakalaru, mogli uživati u božićnim pjesmama u izvedbi zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca . Na sličan su način Božić iščekivali i u Osijeku, gdje su umjesto zbora, božićne pjesme pjevali mališani.

Veselje se prenijelo i u Badnje veče, kada su se vjernici tradicionalno uputili na polnoćku, a ostali su Božić dočekali u okruženju obitelji, prijatelja ili partnera.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ljepanasadomovino 24.01.2016.

    E pa to sam i ja mislio,onih davni mladalaćkih 1965 godina prolazio u Osijeku pored ribarnice,i začepo nos.MIslio ja da su samo Šarani ,Somovi ,Linjaci,Štuke,i.t.d.ribe.Danas sam ipak poodraso bizu 70-deset, Sada bi mogao spavati u ribarnici. Jedem Rakove Školjke Puževe a pogotovo Bakalar koji mi se kvasi na balkonu 23.01.16 i nikada mi nije dosta. Pravio sa na stotine Fiš Paprikaša i bili su jako dobri. Barem su drugi kazali.Danas mi nikad dosta Bakalara ,od Božića pravim već treći puta. Rodom sam od Osijeka ,Eto toliko o tome smradu koji vi pod svaku cijenu zaobilazite.Živjele ribe svih rjeka i mora.

  • Nikola Kondor 26.12.2015.

    Kako diljem Hrvatske,ja ga u životu nikad okusio nisam,a tako i čitava sjeverna Hrvatska.Samo kad prođem pokraj Bakalara u trgovini,povrača mi se od onog smrada.

  • ragbijaš 25.12.2015.

    Sirotinja po običaju,kopanje po bajama.Hrvatska svakodnevnica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare