To je to što me zanima!

DIP odlučio: Miletić je ipak novi župan Istre, vijećali su tri sata

DIP je razmotrio i prigovor predsjednika IDS-a Borisa Miletića, te nakon uvida u sve sporne listiće i zapisnike Feriću dao pravo na 17 glasova, a Miletiću na 3, što znači da je Boris Miletić izabran za istarskog župana
Vidi originalni članak

Državno izborno povjerenstvo (DIP) je u subotu poslijepodne, nakon tri sata vijećanja, odlučilo da neće biti ponavljanja izbora za župana Istarske županije. 

Djelomično su prihvatili prigovor SDP-ovog Danijela Ferića o izbornim nepravilnostima i zahtjev za uvid u cjelokupni izborni materijal. Konkretne nepravilnosti koje su uočili SDP-ovi promatrači nakon izbora su uvaženi i korigiran je broj glasova koje je dobio Ferić, no nisu dozvolili uvid u kompletni izborni materijal. 

PORAZ ZA 54 GLASA Ferić o Miletićevim prozivkama za pritisak na izborna tijela: 'Promašeno je i licemjerno'

DIP je razmotrio i prigovor predsjednika IDS-a Borisa Miletića, te nakon uvida u sve sporne listiće i zapisnike Feriću dao pravo na 17 glasova, a Miletiću na 3, što znači da je Boris Miletić izabran za istarskog župana, a Tulio Demetlika za njegovog zamjenika.

Na odluku DIP-a moguća je žalba Ustavnom sudu, a prema prvim informacijama iz SDP-a, u ovoj stranci će to pravo iskoristiti.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • grgoslav1 05.06.2021.

    DIP je isto slika pravosuđa u RH.Korumpirana bratija.

  • odcentramalonadesno 05.06.2021.

    Šta doživi moj Mileticu. Cijeli život pljuješ po desnici i na kraju oni ti spase.uzicu !

  • Usora1 05.06.2021.

    Poslednja egzibicije djure kesse..

Komentiraj...
Vidi sve komentare