To je to što me zanima!

Tajland: Roditelji dječaka iz špilje zahvalili spasiocima...

Nismo mi heroji. Najvažnije je da su djeca izašla van, da je trener dobro i da su svi spasioci dobro, zadovoljni smo, rekao je britanski ronilac John Volanthen...
Vidi originalni članak

Dali su im ruku, zagrlili ih i iskazali beskrajnu zahvalnost - bio je to trenutak kad su se roditelji dječaka zatočenih u tajlandskoj špilji susreli s članovima spasilačke ekipe. Skromnim roniocima, koji su igrali ključnu ulogu u spašavanju 12-ero djece i njihova trenera, bilo je drago, ali ipak su istaknuli kako oni nisu heroji.

JEDINI JE ZNAO ENGLESKI Heroj špilje: Dječak izbjeglica 'navigirao' spasioce u Tajlandu

- Uvijek bi spasili bilo čije dijete. Najvažnije je da su djeca izašla van, da je trener dobro i da su svi spasioci dobro, zadovoljni smo, rekao je britanski ronilac John Volanthen.

TROJICA IMAJU UPALU PLUĆA Objavljena prva snimka dječaka iz bolnice: 'Pozdrav iz kreveta'

Čini se da će opasna špilja Tham Luang i područje oko nje uskoro postati i turistička atrakcija. Narongsak Osottanakorn, čovjek koji je vodio spašavanje, rekao je da sada imaju veliku priliku za privlačenje turista u tu tajlandsku regiju. 

HEROJ S TAJLANDA Spasio je dječake iz špilje pa doznao da mu je preminuo otac

- Mogli bi napraviti muzej gdje ćemo izložiti svu odjeću i opremu korištenu za spašavanje. Bit će to velika turistička atrakcija, rekao je Osottanakorn s kojim se slaže i tamošnja turistička zajednica, javlja Daily Mail.

Dječaci, njih 12 i njihov trener u špilji su zaglavili 23. lipnja. Akcija spašavanja počela je u nedjelju i trajala je tri dana. Svaki dan spasioci su izvlačili po četiri dječaka, a posljednji dan izvučen je i trener. Svi se osjećaju dobro. 
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lotus_1 15.07.2018.

    Treba zahvaliti svakom spasiocu na ovome svijetu što uopće postoji! Odati počast stradalom spasiocu! Treba i dati priznanje roditeljima na odlično odrađenom odgoju.....jednostavno se sve poklopilo.....i akcija spašavanja je uspjela. Brz oporavak i sretno svima.:)

  • dosla.mala 13.07.2018.

    kako su svi spasioci dobro kad je jedan poginui?!

  • PLAVOOKI_1 13.07.2018.

    Mogli bi na tom mjestu podići spomenik roniocu koji je poginuo spašavajući tu djecu

Komentiraj...
Vidi sve komentare