To je to što me zanima!

Discovery i Endeavour prvi put jedan pored drugog na pisti

Dva umirovljena space shuttlea našla su se jedan ispred drugoga na pisti na Floridi. Zamijenili su mjesta jer ih pripremaju za muzej. Treći shuttle ostat će na Floridi
Vidi originalni članak

Letjelice Discovery i Endeavour, u četvrtak su se našle jedna ispred druge, u rijetkom susretu ispred hangara Svemirskog centra Kennedy na Floridi. Discovery su premjestili u hangar, a Endeavour u halu za sastavljanje, kako bi nastavili pripremati letjelice za njihov budući muzejski dom.  

Discovery će iduće godine biti premješten na Smithsonian Institut, a Endeavour će postati vlasništvo Kalifornijskog znanstvenog centra u Los Angelesu, piše Daily Mail.

Treći shuttle, Atlantis, koji je nedavno završio svoj zadnji let, ostat će na Floridi gdje će ga građani moći razgledavati. Tim letom završen je i program space shuttle nakon 30 godina. Pet letjelica je u ukupno 135 misija prevezlo 355 ljudi iz 16 različitih zemalja. Program su obilježile i tragedije Challengera koji je uništen 1986. godine i Columbije koja je uništena 2003. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Crozona forum 13.08.2011.

    Mogli bi nama pokloniti jednog uz kramu od F-16 koju će nam uvaliti. Volimo skupljati kramu.

  • gawran 12.08.2011.

    Ludnica, sad ce se zarundat i otic na belu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare