To je to što me zanima!

Divjak o glasovanju o opozivu: 'Borim se protiv politikantstva'

Sigurna sam da svatko tko otvori svoje uši i logički mehanizam može zaključiti da sve ono što je bilo u zahtjevu je zapravo sitno politikantstvo, rekla je uz osmijeh
Vidi originalni članak

Kao i obično, ja se protiv svih ovakvih politikantskih ideja borim isključivo argumentima, istaknula je u srijedu ministrica obrazovanja Blaženka Divjak uoči rasprave o njezinom opozivu u Saboru.

- Mislim da je svima jasno, svim učenicima i roditeljima, učiteljima da reforma živi u našim školama, jasno smo to dobili u tri izvještaja Europske komisije - istaknula je dodavši kako svatko može glasati po savjesti o njezinoj smjeni koju traži SDP uz ostale oporbene zastupnike. 

PLENKOVIĆ O SMJENI DIVJAK: 'Vlada je u prosincu odbacila zahtjev za smjenom ministrice'

- Sigurna sam da svatko tko otvori svoje uši i logički mehanizam može zaključiti da sve ono što je bilo u zahtjevu je zapravo sitno politikantstvo - rekla je uz osmijeh.

A da će glasati po svojoj savjesti najavljuju i neki članovi vladajuće koalicije, poput HDZ-ovog Lovre Kuščevića.

- Argumenti ne ovise o političkim strankama nego o tome koliko ste u stanju kao čovjek analizirati neku situaciju i prihvatiti argumente. Ova stranka koja traži opoziv i koja kaže da nema reforme, po meni je to potpuno promašeno i mogli su onda isto tako reći da je zemlja ravna ploča - poručila je dodavši kako je na poziciju ministrice došla da bi se reforma obrazovanja provela.

OSNOVAN SENAT Barišić ministrici: 'Mailom smo potvrdili da smo sada fakultet'

- To je moj jedini cilj - istaknula je. 

Naglasila je kako bi bilo nelogično da predsjednik Vlade ne brani nešto za što je i on digao ruku.

- Nadam se da rasprava neće predugo trajati jer ako se pošteno analizira ono što ja odgovaram, onda bi pametnome trebalo brzo biti dosta - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ljubica ljubičica_1 16.01.2020.

    Vi se borite za sebe.Prvo ste bili uz sindikate a onda ste im okrenuli leđa.Pitam se zašto?Vi ste jako loša ministrica.I neznam što ste osim tableta i pametnih ploča donjeli u školstvo.Ali vas nebi smjenila jer je kraj uskoro mandata.

  • Mercedes s klasa 16.01.2020.

    A njene izjave prepune politikanstva. Hahahahahahahahaha

  • John Doe Jr. 15.01.2020.

    bolje živjeti 100 godina kao ministrica nego 7 dana u bijedi

Komentiraj...
Vidi sve komentare