To je to što me zanima!

London, jutro poslije nereda: Ulice puste, zgrade spaljene

Skupina od 300 ljudi organizirala je prosvjed zbog smrti Marka Duggana koji je ubijen u razmjeni vatre s policijom. Mirni marš ulicom pretvorio se u neviđeno nasilje
Vidi originalni članak

Ulice u Tottenhamu ujutro su bile opustošene, a policajci su još osiguravali taj dio grada. Gomila stakla, drva, olupine spaljenih automobila, izgorjele zgrade ružan su podsjetnik na neviđeno nasilje u Londonu. Neredi su počeli u subotu tako da je London izgledao poput bojišta. 

Letjeli su Molotovljevi kokteli, razbijali su se izlozi, trgalo, rušilo i uništavalo sve što se našlo na ulici. Nerede su izazvali prosvjednici koji su protestirali jer je policija u utorak u Totenhamu ubila Marka Duggana (29) za kojeg se pričalo da je mafijaš. 

Prosvjednici ne vjeruju u službenu policijsku verziju po kojoj je mladić prvi otvorio vatru na njih.

U obračunu s 300 izgrednika ozlijeđeno je osam policajaca, javlja Sky news. Divlja horda palila je zgrade, automobile i kante za smeće. Neredi su započeli ispred policijske postaje u Totenhamu. Tamo su prosvjednici zapalili dva policijska automobila i bus na kat. Policija je priopćila da su na policajce u ophodnji bacane boce. 

Ubrzo su nasilje došli zaustaviti specijalci no izgrednici se nisu uplašili. Nastavili su dalje bacati razne predmete po njima. Sukobi su trajali cijelu noć, a novinarske ekipe morale su bježati pred ljutitom skupinom huligana koji nisu imali milosti pred nikim. Prema službenim informacijama uhićeno je 42 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • user_89542 07.08.2011.

    jadan je svijet u kojem prosvjeduju zbog smrti mafijaša!!

  • FdafefFefefefe 07.08.2011.

    To su navijaci culi da odlazi Luka modric

  • doom 07.08.2011.

    tak trebamo mi ....svi na markov trg i sve zapaliti zajedno sa bandom koja pljacka drzavu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare