To je to što me zanima!

Djeca iz Češke nestala na SUP daskama kod Omiša: U potragu išli i građani, pronašli su ih...

Troje djece je sa SUP daskama otišlo s područja Lokve Rogoznice. Kada se nisu vratili, roditelji su nazvali policiju. U potragu su se uključila Lučka kapetanija, vatrogasci, ali i građani koji su htjeli pomoći
Vidi originalni članak

Policija u Omišu je u nedjelju oko 22 sata zaprimila dojavu da je troje djece, stranih državljana, u dobi od 15 i 14 godina, otišlo s područja Lokve Rogoznice. Prema dojavi, na SUP daskama s veslima udaljili su se od obale i nisu se vratili na kopno te nitko nije znao gdje su. 

Odmah je počela akcija u koju su se uključili policajci, a obaviještena je Lučka kapetanija, vatrogasci i HGSS. U traganje brodicama uključili su se i građani, pa su zajedno sa službama pretraživali obalni dio u dva smjera, prema Pisku i prema Omišu, a sve kako bi u što manje vremena pretražili što veći prostor i pronašli djecu. 

POTVRDIO LUČKI KAPETAN Sretan kraj potrage: Pronašli oca i sina iz Njemačke koji su jučer nestali na moru kod Krka

- O nestanku djece odmah smo obavijestili cijeli operativni sastav policije, a posebno Policijsku postaju Brač koji su imali zadaću pretražiti obalni dio otoka Brača i to od mjesta Postira do Pučišća, koji se nalaze nasuprot Lokve Rogoznice, jer je postojala mogućnost da su otišli prema Braču. Operativni komunikaciji centar policije koordinirao je postupanje na terenu i brzu razmjenu informacija, obzirom na veličinu područja na moru i kopnu koje je trebalo pretražiti - priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Intenzivna potraga je završila nekoliko minuta nakon ponoći. Vatrogasci DVD-a Omiš koji su brodom obilazili područje su u blizini Pučišće pronašli djecu koja su bila na SUP daskama. Svi su bili dobro, no odmah su ih prevezli u Dom zdravlja u Omišu na preventivan pregled, a zatim su se vratili roditeljima. 

NOVA AKCIJA NA MORU Oca i sina iz Njemačke kod Krka traži i avion, našli SUP i veslo

- U navedeni događaj od samog početka su bili uključeni i strani policijski službenici iz Češke koji su čitavo vrijeme bili uz roditelje i olakšali komunikaciju s policijom. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obaviti će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži. Izuzetnim angažmanom policije, vatrogasaca, djelatnika Lučke kapetanije, ali i građana koji su pokazali želju i izuzetnu volju da pomognu, djeca su pravovremeno pronađena i spašena - priopćili su iz policije. 

Potragu otežala jaka bura 

Za djecom su tragali i pripadnici HGSS-a. Na svojim stranicama otkrili su detalje potrage. Zajedno s članovima Ispostave Omiš išlo je nekoliko mještana Omiša koji su ustupili svoje brodove, dvije bracere i jedan gliser. S njima su u potragu krenuli i vatrogasci, a s kopnene strane su dignuti i dronovi. Za polazak su bili spremni i potražni timovi. 

Potraga na moru bila je iznimno otežana zbog jake bure i visokih valova. Djecu su našli neozlijeđenu. Dvoje ih se uspjelo domoći obale, a jedan je tinejdžer još bio u moru. Bili su u šoku. Dvoje je imalo i prsluke za spašavanje, dok jedan nije imao ništa. 

- Daske na napuhavanje poput surf daski, SUP-ova, kajaka i sličnog, veoma su opasni morski rekviziti koje vjetar može jako brzo odnijeti prema otvorenom moru, kao u ovom slučaj - upozorili su iz HGSS-a. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • motivator 18.07.2022.

    Naplatiti potragu.

  • Passepartout2. 18.07.2022.

    OK, Brač je osvojen. Dogodine je na redu Vis.

  • DeGogi_007 18.07.2022.

    .... a sutra u japankama i bocu vode na Biokovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare