Obavijesti

News

Komentari 41

Djeca iz Češke nestala na SUP daskama kod Omiša: U potragu išli i građani, pronašli su ih...

Djeca iz Češke nestala na SUP daskama kod Omiša: U potragu išli i građani, pronašli su ih...

Troje djece je sa SUP daskama otišlo s područja Lokve Rogoznice. Kada se nisu vratili, roditelji su nazvali policiju. U potragu su se uključila Lučka kapetanija, vatrogasci, ali i građani koji su htjeli pomoći

VIDEO

Policija u Omišu je u nedjelju oko 22 sata zaprimila dojavu da je troje djece, stranih državljana, u dobi od 15 i 14 godina, otišlo s područja Lokve Rogoznice. Prema dojavi, na SUP daskama s veslima udaljili su se od obale i nisu se vratili na kopno te nitko nije znao gdje su. 

Odmah je počela akcija u koju su se uključili policajci, a obaviještena je Lučka kapetanija, vatrogasci i HGSS. U traganje brodicama uključili su se i građani, pa su zajedno sa službama pretraživali obalni dio u dva smjera, prema Pisku i prema Omišu, a sve kako bi u što manje vremena pretražili što veći prostor i pronašli djecu. 

Sretan kraj potrage: Pronašli oca i sina iz Njemačke koji su jučer nestali na moru kod Krka
Sretan kraj potrage: Pronašli oca i sina iz Njemačke koji su jučer nestali na moru kod Krka

- O nestanku djece odmah smo obavijestili cijeli operativni sastav policije, a posebno Policijsku postaju Brač koji su imali zadaću pretražiti obalni dio otoka Brača i to od mjesta Postira do Pučišća, koji se nalaze nasuprot Lokve Rogoznice, jer je postojala mogućnost da su otišli prema Braču. Operativni komunikaciji centar policije koordinirao je postupanje na terenu i brzu razmjenu informacija, obzirom na veličinu područja na moru i kopnu koje je trebalo pretražiti - priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Intenzivna potraga je završila nekoliko minuta nakon ponoći. Vatrogasci DVD-a Omiš koji su brodom obilazili područje su u blizini Pučišće pronašli djecu koja su bila na SUP daskama. Svi su bili dobro, no odmah su ih prevezli u Dom zdravlja u Omišu na preventivan pregled, a zatim su se vratili roditeljima. 

Oca i sina iz Njemačke kod Krka traži i avion, našli SUP i veslo
Oca i sina iz Njemačke kod Krka traži i avion, našli SUP i veslo

- U navedeni događaj od samog početka su bili uključeni i strani policijski službenici iz Češke koji su čitavo vrijeme bili uz roditelje i olakšali komunikaciju s policijom. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obaviti će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži. Izuzetnim angažmanom policije, vatrogasaca, djelatnika Lučke kapetanije, ali i građana koji su pokazali želju i izuzetnu volju da pomognu, djeca su pravovremeno pronađena i spašena - priopćili su iz policije. 

Potragu otežala jaka bura 

Za djecom su tragali i pripadnici HGSS-a. Na svojim stranicama otkrili su detalje potrage. Zajedno s članovima Ispostave Omiš išlo je nekoliko mještana Omiša koji su ustupili svoje brodove, dvije bracere i jedan gliser. S njima su u potragu krenuli i vatrogasci, a s kopnene strane su dignuti i dronovi. Za polazak su bili spremni i potražni timovi. 

Potraga na moru bila je iznimno otežana zbog jake bure i visokih valova. Djecu su našli neozlijeđenu. Dvoje ih se uspjelo domoći obale, a jedan je tinejdžer još bio u moru. Bili su u šoku. Dvoje je imalo i prsluke za spašavanje, dok jedan nije imao ništa. 

- Daske na napuhavanje poput surf daski, SUP-ova, kajaka i sličnog, veoma su opasni morski rekviziti koje vjetar može jako brzo odnijeti prema otvorenom moru, kao u ovom slučaj - upozorili su iz HGSS-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...