To je to što me zanima!

Djeca s poteškoćama u razvoju vozit će se besplatno trajektom

Troškovi putovanja su ogromni, pogotovo kod djece koja moraju više puta tjedno odlaziti u splitsku bolnicu, a neka od njih i u Zagreb...
Vidi originalni članak

U Supetru na Braču su prosvjedovali roditelji djece s poteškoćama u razvoju koji traže besplatan trajektni prijevoz za djecu sa svih hrvatskih otoka prilikom odlaska na terapije na kopno.

'NEŠTO ZBILJA VAŽNO' Prosvjed na Braču: 'Djeca na terapije trebaju ići besplatno!'

Naime, troškovi putovanja su ogromni, pogotovo kod djece koja moraju više puta tjedno odlaziti u splitsku bolnicu, a neka od njih i u Zagreb.

Novoj TV iz Ministarstva prometa odgovorili su da su pronašli privremeno rješenje do cjelovite izmjene Zakona.

- Za vrijeme do donošenja navedenog Zakona i njegove primjene ovo Ministarstvo će izdati preporuku javnim brodarima (Jadrolinija i Rapska plovidba d.d.) da djeca s teškoćama u razvoju s prebivalištem na otoku ostvare pravo na povlašteni tj. besplatni prijevoz sve dok se ne počnu primjenjivati odredbe novog Zakona - stoji u odgovoru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • The Stand 07.07.2019.

    Žalosno je što uopće mora doći do prosvjeda da bi grad/županija/država reagirala kako bi djeca s poteškoćama imala besplatan prijevoz na liječenje, ali ... mene interesira kako je moguće da među toliko malo stanovnika na otoku/otocima ima toliko, točnije na Bracu 500 djece sa poteškoćama? btw. ne želim reci da lažu nego...

  • gordana.pacek@gmail.com 07.07.2019.

    Kakva sramotna drzava. Ta bagra koja bi trebala brinut o boljitku drzave i hrvatskog naroda, sebi nabavlja vozila sa sjedalima koja im griju guzice, brani lopove i muljatore, a ovi roditelji i djeca moraju masno placat prijevoz da spase proracun koji oni naprijed navedeni, obilato potkradaju. Gadi mi se zemlja u kojoj zivim.

  • butt 07.07.2019.

    ma šta komentirat, a ne dobit crveni

Komentiraj...
Vidi sve komentare