To je to što me zanima!

'Djeca su još sama, a političari na plažama, no zato smo mi tu'

Robert Mateš i Ivan Pokupec, od ponedjeljka spavaju u šatoru pred Klaićevom bolnicom Zagrebu. Ne namjeravaju otići dok se ne ukine odluka da roditelji zbog korone mogu djecu vidjeti samo na 15 minuta
Vidi originalni članak

Najveće mi zadovoljstvo predstavlja kad vidim koliko nam ljudi svakodnevno dolazi dati podršku. Bude ih sigurno oko 100 u jednom danu. Pitaju kako smo i treba li nam što. Stalno im govorimo da ne trebamo ništa, da samo želimo napokon čuti dobre vijesti, a to je da se ova nehumana odluka o 15-minutnim posjetama ukida i da će se sve opet vratiti na ono kako je bilo prije korone. Jer ono kako je bilo prije epidemije je zapravo najsigurniji način da se pacijente zaštiti od virusa. Kad roditelj jednom uđe s djetetom u bolnicu i više ne izlazi van dok ne otpuste dijete, svi su sigurni i nitko se ne može zaraziti, rekao je Roberto Mateš, prosvjednik pred Klaićevom bolnicom.

Pogledajte video: Spava u šatoru pred Klaićevom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zajedno s Ivanom Pokupcem, u ponedjeljak je podigao šator pred Klaićevom bolnicom u Zagrebu. U njemu spavaju već tri dana na dušecima za plažu i ne namjeravaju otići sve dok se roditeljima ne omogući 24-satni boravak uz njihovu hospitaliziranu djecu.

NIJE VIŠE U ŠATORU Šimun je konačno s tatom: 'Sva bolesna djeca imaju pravo biti sa svojim roditeljima...'

Podsjetimo, Roberto je prije nekoliko dana kampirao pred bolnicom u Pakracu jer nije mogao biti uz bolesnog sina Šimuna. Pokupec je pak u više navrata bio sa svojim sinom po bolnicama i suosjeća sa svim roditeljima koji ne mogu biti uz svoju djecu. 

- Večeras najavljuju nevrijeme pa se nadamo da će šator izdržati. Mi ćemo izdržati sigurno. Dok su političari na plažama, djeca su sama u bolnicama i dokle god je tako, mi nemamo snage otići i završiti s prosvjedom - rekao je Mateš. 

Pogledajte video: Samo žele biti sa svojom djecom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • totalnoodvaljen 13.08.2020.

    Nije ovo način kako se rješavaju stvari. odi kampiraj na jednu drugu adresu. Onome tko je donio tu suludu odluku.

  • malibu I 12.08.2020.

    tko ti je sad sa tvojim djetetom

  • din01 12.08.2020.

    Zar roditelji koji poštuju upute stožera manje vole soju dijecu? Što ja sa roditeljima koji moraju raditi i ne mogu dobiti bolovanje dok im je dijete u bolnici , zar i oni manje vole svoju dijecu? Ove mačkaraše treba otjerati isperd bolnice jer to su ad elementi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare