News

Komentari 150

Šimun je konačno s tatom: 'Sva bolesna djeca imaju pravo biti sa svojim roditeljima...'

Šimun je konačno s tatom: 'Sva bolesna djeca imaju pravo biti sa svojim roditeljima...'

Šimun ide kući, ali šator se mora pojaviti negdje drugdje, jer ako ne, dragi roditelji, ministar Beroš neće ukinuti ovu suludu odluku. A tamo gdje nikne šator, ja ću odmah doći dati podršku, poručio je Mateš

Sretan sam što je sve napokon završilo i što idemo kući. Šimun (7) je ozdravio, dobro se osjeća i veseo je. Smijao se kad je vidio šator i ponosan je na mene.  

Ispričao nam je to Roberto Mateš koji je  četiri dana spavao u šatoru pred bolnicom u Pakracu kako bi mogao biti uz bolesnog sina. Jučer ujutro napokon je mogao grliti sina koliko želi. Liječnici su otpustili njegova Šimuna (7) kući te je u bolnicu došla i dječakova mama. 

POGLEDAJTE VIDEO Dignuo šator pred bolnicom zbog svog sina

Podsjetimo, dječak je preko vikenda dobio visoku temperaturu zbog koje su ga roditelji odveli u pakračku bolnicu. 

Liječnici su ustanovili da se radi o upali pluća te su ga odlučili zadržati. Zbog strogih epidemioloških mjera donesenih zbog novog korona virusa roditeljima je bilo dopušteno da samo 15 minuta dnevno vide dijete. 

S tom se odlukom bilo teško pomiriti i dječaku i roditeljima. Otac je tad obećao sinu da će kampirati pred bolnicom i kupio mu je voki toki kako bi se stalno mogli čuti. Podigao je šator.  

-  Šimun ide kući, ali šator se mora pojaviti negdje drugdje, jer ako ne, dragi roditelji, ministar Beroš neće ukinuti ovu suludu odluku. A tamo gdje nikne šator, ja ću odmah doći dati podršku - poručio je Mateš. 

Nakon što je dječak jučer prije podne napustio bolnicu s roditeljima, Roberto nam je rekao: “Cilj mi je da se ova priča ne zaboravi, ali ne radi mene, nego radi druge djece i njihovih roditelja”. 

Iako smo još u srijedu poslali upit Stožeru civilne zaštite kako bismo saznali ima li ikakve šanse da se ova mjera zabrane danonoćnog boravka roditeljima hospitalizirane djece ukine, odgovor nismo dobili. Naime, roditelji mogu biti uz djecu ako su mlađa od tri godine ili na dugotrajnom liječenju. Ostali mogu posjećivati djecu na 15 minuta.

Najčitaniji članci