To je to što me zanima!

Djeca su vam na 'Fejsu'? Ovaj će vas eksperiment prestraviti

Poznati YouTuber Coby Persin u suradnji se s nekoliko roditelja lažno predstavljao djevojčicama, a njihove reakcije mnoge će otrijezniti i potaknuti na još veći oprez...
Vidi originalni članak

Coby je po nekoliko dana na Facebooku komunicirao s tri djevojčice od kojih ni jedna nije bila punoljetna. Napravio je lažni profil i nakon nekoliko ih dana uspio nagovoriti na sastanak. 

Iako su ti sastanci uključivali nalaženje u parku ili sastanak u kući jedne od djevojčica, one su na to pristajale bez imalo razmišljanja. Treća je čak bez ikakvog pitanja ušla u nepoznati kombi usred noći.  

Osim Cobyja tada su ih dočekali i njihovi roditelji i na licu im mjesta objasnili što se upravo dogodilo i ono još gore - što se moglo dogoditi. 

Na ovaj način diljem svijeta svakoga dana nestaju tisuće ljudi, a i ove su djevojčice bile samo na korak od toga da ih roditelji više nikada ne vide i da postanu dio tužne statistike. 

Društvene mreže izvrsna su stvar ukoliko ste dovoljno zreli i znate kako ih koristiti. No, ukoliko imate dijete, dobro porazgovarajte s njima. Započeti možete i s ovim videom. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • AndjelkoGotal 19.08.2015.

    Znate kaj! Radio sam na Internetu i za Internet 30 godina! Strašno mi je žao, kada vidim u što se pretvorio Internet, a za što je zapravo bio predviđen! Tako se ovo dešava! Pa onda ISIL! Ne mogu vjerovati da sam i sam sudjelovao u tome! Umjesto da bude globalna svjetska mreža, puna informacija za sve ljude, Internet je postao špijunska, pornografska, pedofilska i tako redom, mreža! Postao je sve ono protiv čega smo bili prilikom instalacija i pisanja programa za Internet. Sada ispada da je to najopasnija špijunska mreža svijeta! A sve ostalo, dostupnost doktora, prijavljivanje raznih potreba, sve sa jednog mjesta itd., sve je to trećerazredna upotreba interneta, a trebala bi biti prva. Internet vrvi od virusa, koje bi firme poput Microsofta, Googla, Apple-a, mogle riješiti za par dana, a ne da recimo Cloudovi (oblaci) služe za lakše praćenje i špijuniranje pošte, dokumenata i privrednog kriminala, a ne kao neka potreba za pohranom podataka. Kada su podaci pohranjeni na razne externe diskove, teško je doći do njih, a kada su u oblacima na jednom mjestu vrlo lako se kontroliraju. Sada mi je žao što se to uopće desilo! Mislim da je ovo sada početak kraja Interneta uopće. nešto se drugo treba učiniti. Mladi, nove generacije, morat će poduzeti drastične mjere komunikacije na Internetu!

  • navrhbrdavrbamrda 17.08.2015.

    Pre jak video!

  • ivič 15.08.2015.

    kolko likova od 50g gleda curice to nije normalno!Te stranice za upoznavanje treba policija dobro provjeravati indeditet i godine!Što modernije to luđe!Djeca se slikaju polugola,starčeki lažno predstavljaju,svaki drugi brak kao u krizi,pa sve do gluposti di su,šta kuhaju,i još kad idu na Vc fali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare