To je to što me zanima!

'Djeca znaju biti okrutna dok ih roditelji ne odgoje kako treba'

Ne stišavaju se reakcije na vijest da se među djecom u splitskim vrtićima za one slabijeg imovinskog statusa, koji nose odjeću iz trgovačkog lanca Lidl, koristi pogrdan naziv 'Lidlići'
Vidi originalni članak

Mnogi Hrvati zgroženi su informacijom da se u splitskim vrtićima proširio pogrdan naziv za siromašnu djecu - 'Lidlići'.

Taj se izraz odnosi na djecu koja nose odjeću kupljenu u Lidlu, trgovačkom lancu poznatom po jeftinijim cijenama te djeci u Splitu 'služi' kao pogrdni naziv za vršnjake koji nisu te sreće da imaju 'bogate' roditelje kao oni.

Osude neprimjerenog ponašanja stižu sa svih stana,  mi vam prenosimo status uspješnog mladog poduzetnika Bojana Bernika vezan uz tu temu.

"Nosio sam Mike umjesto Nike tenisica kao klinac i znam što znači kada te druga djeca ismijavaju i maltretiraju što umjesto marki nosiš stvari kupljene na Hreliću. Djeca znaju biti okrutna dok ih roditelji ne odgoje kako treba.

Ja sam prvih 7 godina odrastao u “kući” od 30m2 sa grijanjem na drva. Ne znate osjećaj kada se probudite, a u kući 0 stupnjeva, pa ti izađi iz kreveta ako se usudiš. Kao da smo u Sibiru, a ne 300m od Dinamovog stadiona.

Sa starcima sam obišao pola Europe u Stojadinu, spavali smo u šatoru i jeli na haubi od auta ispred shopping centara. Nije bitno koliko imaš nego što sa time radiš.

Ne kupujem u Lidlu jer volim imati izbor, ali isto tako znam da su tamo isključivo kvalitetni proizvodi. Kaufland mi je s druge strane super.

Uvijek će biti iskompleksiranih ljudi koji misle da ih logo na istoj pamučnoj majici čini boljima i vrijednijima od drugih".

 

Idi na 24sata

Komentari 167

  • Puta Madre 01.10.2017.

    Dječaci I curice koje su roditwlji odgojili kao snobove ne kuže da su im roditelji koji ih oblace u markice I skupe krpice I kupuju mobitele zaduženi ili su prevarili ko zna koga ako su im roditelji I doktori tu radi kuverta......Samo ponos.

  • Puta Madre 01.10.2017.

    Snoboviiiiiii

  • R3nchi 01.10.2017.

    Bit ce da su u ST vrticima samo neka snobovski odgajana djeca, jer kad vidim sta nosi osjecka mladez ispada da sto si nakaradnije obucen da si moderniji..i tako si in..

Komentiraj...
Vidi sve komentare