To je to što me zanima!

Dječak (2) jedini se na svijetu rodio s dodatnim nizom DNK

Tijekom pregleda su otkrili kako njegov sedmi kromosom ima 'ekstra ruku', a ništa slično nisu nikada evidentirali. To znači da se dječak rodio s dodatnim nizom DNK
Vidi originalni članak

Dječak Alfie Clamp (2) iz Velike Britanije od rođenja ima nekoliko nedostataka u razvoju te su ga doktori podvrgnuli raznim testovima. Tijekom pregleda su otkrili kako njegov sedmi kromosom ima 'ekstra ruku', a ništa slično nisu nikada dokumentirali. To znači da se dječak rodio s dodatnim nizom DNK, a njegovo stanje zapravo nema ime. Liječnici ne znaju ni hoće li se njegovo stanje poboljšati ili pogoršati tijekom razvoja, prenosi Daily Mail

Dječakovi roditelji Gemma i Richard Clamp otkrili su kako s njihovim sinom nešto nije u redu odmah nakon što su došli kući. Jednog je dana prestao disati te su mu usne poplavile. Liječnici su već onda otkrili da ima abnormalnost u DNK-u. 

- Nakon što su mu liječnici priopćili vijest da Alfie ima takvu bolest, bila sam prestravljena. Ukoliko imate dijete kao što je Alfie, veselite se malim stvarima - ispričala je Gemma. Dodaje kako je bio slijep do trećeg mjeseca života te su mu mišići bili preslabi kako bi se igrao. Također, dječak ima i problema s metabolizmom te nekada ne može jesti ili piti. Njegovi roditelji su dva puta bili uvjereni kako je Alfie pred smrću, ali se čudom oporavio. 

Liječnici su im rekli kako nuspojave zbog dodatnog niza DNK ne mogu spriječiti, a dječak je od rođenja šest puta hitno završio u bolnici zbog problema sa zdravljem. Ispričali su kako je unatoč bolesti njihov sin veselo dijete, a imaju i stariju kćer Georgiju (10), koja nema problema sa zdravljem. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • gradiskastara 12.04.2011.

    U principu ako je normalno tijelo i još ima dodatan DNK niz mali bi imao savršenu moć regeneracije. Očito članak kao i obično nije napisan kvalitetno i nema dosta činjenica. Jer očito da se radi o nizu koji je genski višak tj otpad. Ali medijima je valja bitno lansirati gluposti bez činjenica.

  • IvanAndric 12.04.2011.

    Boze pomozi mu. Drzi se mali!

  • rflord99 12.04.2011.

    ....samo naprijed mali....malo mi sliči na rooneya...svu u svemu ..DRŽI SE!!,....:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare