To je to što me zanima!

Dječak (5) upao u septičku jamu i spasila ga susjeda

Dječak (5) prije deset dana oko 17 sati prolazio je Stadlerovom ulicom u Stobreču. Poklopac na septičkoj jami nije bio učvršćen. Upao je u nju
Vidi originalni članak

Godinama neosigurana septička jama u Stadlerovoj 4 u predgrađu Splita gotovo je stajala života petogodišnjaka. Igrajući se pokraj kuće, on je podigao poklopac jame u vlasništvu Ivana J.(58) i, povučen njegovom težinom, pao u nju.
- Kad je pao u jamu, poklopac se zatvorio nad njim. Na sreću, tu se našla djeca i počela vikati upomoć. U jami je bio barem minutu, dok ga naša susjeda Darija nije izvukla. Ta jama neosigurana stoji godinama. Poklopac je bio pretanak i prelagan, a nije bio niti učvršćen. Moglo se dogoditi najgore, a okolo se znalo igrati i po 15 djece iz susjedstva - kazao je dječakov otac M.B.
Darija Ćerdić (27) bila je u svojoj kući u susjedstvu i čula je da se dječačić utapa u kanalizaciji. Brzo je dotrčala i izvukla mališana iz rupe.
- Poklopac ga je udario po glavi dok se zatvarao nad njim. Na sreću, tu su bili moja 12-godišnja sestra Petra i njezin prijatelj, koji su odgurali poklopac i počeli dozivati upomoć. Održavao se na površini tekućine koja je dosezala metar od otvora i grcao je. Nagnula sam se i uspjela ga izvući - ispričala je Darija.
Dječaka su prevezli u splitsku bolnicu, gdje su utvrdili lakše ozljede glave i ruku. Tri je dana proveo na promatranju, a potom su ga pustili kući.
Vlasnik septičke jame uz kuću u Stadlerovoj 4 Ivan J. deset godina ju je nepropisno samo prekrivao čeličnom pločom. Kazneno su ga prijavili za općeopasnu radnju.
- Sin sad priča kao da je to bila avantura, da je malo plivao pa malo ronio. Da je pokušavao dohvatiti otvor, a nije mogao. Njemu to sad izgleda kao šala - kazala je majka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • toyota 14.10.2008.

    mirni1.......... bili tako pisao da je tvoje dite upalo sram te bilo izrugivati se s takvim stvarima

  • majstor 14.10.2008.

    Je_-iga, mi smo takav narod da reagiramo tek kada se nešto mora dogoditi

  • DUPINA 14.10.2008.

    Kako to da 10 godina nije utvrđeno kazneno djelo kad za počinjenje nije bitna posljedica već samo radnja izvršenja. Samo naši državni odvjetnici olako proglašavaju razno razna djela ne kriminalnim, a onda je frka kad se nešto dogodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare