Obavijesti

News

Komentari 4

Dječak (5) upao u septičku jamu i spasila ga susjeda

Dječak (5) upao u septičku jamu i spasila ga susjeda
8

Dječak (5) prije deset dana oko 17 sati prolazio je Stadlerovom ulicom u Stobreču. Poklopac na septičkoj jami nije bio učvršćen. Upao je u nju

VIDEO

Godinama neosigurana septička jama u Stadlerovoj 4 u predgrađu Splita gotovo je stajala života petogodišnjaka. Igrajući se pokraj kuće, on je podigao poklopac jame u vlasništvu Ivana J.(58) i, povučen njegovom težinom, pao u nju.
- Kad je pao u jamu, poklopac se zatvorio nad njim. Na sreću, tu se našla djeca i počela vikati upomoć. U jami je bio barem minutu, dok ga naša susjeda Darija nije izvukla. Ta jama neosigurana stoji godinama. Poklopac je bio pretanak i prelagan, a nije bio niti učvršćen. Moglo se dogoditi najgore, a okolo se znalo igrati i po 15 djece iz susjedstva - kazao je dječakov otac M.B.
Darija Ćerdić (27) bila je u svojoj kući u susjedstvu i čula je da se dječačić utapa u kanalizaciji. Brzo je dotrčala i izvukla mališana iz rupe.
- Poklopac ga je udario po glavi dok se zatvarao nad njim. Na sreću, tu su bili moja 12-godišnja sestra Petra i njezin prijatelj, koji su odgurali poklopac i počeli dozivati upomoć. Održavao se na površini tekućine koja je dosezala metar od otvora i grcao je. Nagnula sam se i uspjela ga izvući - ispričala je Darija.
Dječaka su prevezli u splitsku bolnicu, gdje su utvrdili lakše ozljede glave i ruku. Tri je dana proveo na promatranju, a potom su ga pustili kući.
Vlasnik septičke jame uz kuću u Stadlerovoj 4 Ivan J. deset godina ju je nepropisno samo prekrivao čeličnom pločom. Kazneno su ga prijavili za općeopasnu radnju.
- Sin sad priča kao da je to bila avantura, da je malo plivao pa malo ronio. Da je pokušavao dohvatiti otvor, a nije mogao. Njemu to sad izgleda kao šala - kazala je majka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije