To je to što me zanima!

Dječak je bio sav krvav, trčao je i vikao: Moja mama je mrtva!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Eksplozija kod Osijeka: Samir (7) je na igralištu pronašao bombu, koju je donio u kuću, gdje je eksplodirala i ubila njega i trudnu mamu te ozlijedila dva brata i sestru
Vidi originalni članak

Mali Valentino trčao je ulicom obliven krvlju. Zaustavila sam ga i pitala što se dogodilo. U šoku mi je odgovorio ‘mama je mrtva, mama je mrtva’, prepričala je potreseno Snježana Djetelić , susjeda obitelji u čijoj je kući u Bijelom Brdu kraj Osijeka u subotu eksplodirala bomba.

Odmah nakon što je vidjela potresenog dječaka, susjeda je pohitala u kuću obitelji Hadža .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vidjela sam ženu kako leži u lokvi krvi . Trbuh joj je bio jako teško ozlijeđen. Kraj nje je nepomično ležao i mali Samir - prisjeća se jezivog prizora potresena susjeda.

Mamu i malog brata uplašeno je sa strane gledala Samirova sestra Indira (7) . I djevojčici su noge bile izranjavane. Poginuli dječak imao je sedam godina, a Zafira (36) bila je mama šestero djece . Rođaci kažu da je bila u trećemu mjesecu trudnoće . Osim Indire, u eksploziji su ozlijeđena njena dva brata, od devet i pet godina. Susjedi su pomislili da je eksplodirao plin.

- Izletio sam iz kuće i ušao k njima, tijela su nepomično ležala na podu. Supruga je odmah nazvala Hitnu - ispričao je susjed Bojan Grabovac .

Iako policija jučer gotovo ništa službeno nije govorila, osim da je riječ o ručnoj bombi , navodno je bombu baš Samir našao na obližnjem igralištu. Nakon igre vratio se kući ponosno pokazati mami svoj neočekivani pronalazak. Prije nego što je mama uspjela reagirati, bomba se rasprsnula u tisuće ubojitih komadića.

Bombu je dječak navodno našao na igralištu na kojem su se djeca igrala svakog dana. Igralište je do prošle godine bilo smetlište i stanovnici su onamo bacali uginule životinje, dok ga nisu odlučili srediti i koristiti za treninge lokalnog nogometnog kluba. Druge roditelje iz ulice na spoznaju da se njihova djeca svakodnevno igraju na mjestu koje skriva smrtnu opasnost podilazi jeza.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Djeca su tamo svakog dana, a otac poginule djece, Faton , tamo je baš jučer čuvao svoje ovce. On, očito, tamo nije primijetio ništa. Odakle tamo te bombe - ne prestaje se pitati susjed stradalih Mirko Ostojić.

I to nije bila jedina bomba. Policija ih je nakon tragedije pronašla još. Stanovnici Ulice kralja Zvonimira u Bijelom Brdu jučer su jedva pronalazili riječi. Nesretnu obitelj svi su dobro poznavali. Stjepan Kozma , prijatelj obitelji Hadža, u trenutku eksplozije bio je s njihovim najstarijim sinom Hadžijom (12).

- Hadžija skoro svakoga dana dolazi k meni na ručak. Njegov otac Faton je najvredniji čovjek kojeg poznajem . On je oličenje poštenja i nevjerojatno je koliko radi boreći se za svoju mnogobrojnu obitelj. Znao sam za njegove muke, pa sam zbog toga malog Hadžiju prihvatio kao svojeg, pomažem mu sa školom i savjetima . On je baš jučer ujutro došao k meni. Otišli smo u trgovinu pa se zaputili na obližnje brdo. Tad me nazvala supruga i uznemireno mi ispričala da je Valentino sav krvav došao k nama u kuću i rekao da je eksplodirala bomba - govori potreseno Stjepan Kozma .

Troje mališana koji su završili u bolnici nisu teže ozlijeđeni, ali će u bolnici ipak ostati na promatranju.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • 22.02.2015.

    Prestrašno, na snazi je Zakon o oružju koji dopušta da bilo koja osoba bez ikakvih sankcija (i suvišnih pitanja) može dragovoljno predati sve vrste oružja. Idiot koji se na ovaj način riješio bombi ostavivši ih na igralištu je dno dna. jo2hn8ny misli da toga ima samo u srpskim kućama, prijatelju iznenadio bi se u kojim sve kućama toga ima i koliko toga ima. To ti tvrdim jer su mi poznate statistike na tu temu. Nemojmo odmah davati nacionalni štih. Artusartus, policija i te kako "umije" i želi, ali trebalo bi pregledati SVAKU kuću u RH kako bi se to zlo suzbilo.

  • boba555 22.02.2015.

    Strašno

  • Garzia 22.02.2015.

    tužno, boriš se za svoju obitelj i onda sve nestane u trenu

Komentiraj...
Vidi sve komentare