Obavijesti

News

Komentari 89

Dječak je bio sav krvav, trčao je i vikao: Moja mama je mrtva!

Dječak je bio sav krvav, trčao je i vikao: Moja mama je mrtva!
11

Eksplozija kod Osijeka: Samir (7) je na igralištu pronašao bombu, koju je donio u kuću, gdje je eksplodirala i ubila njega i trudnu mamu te ozlijedila dva brata i sestru

VIDEO

Mali Valentino trčao je ulicom obliven krvlju. Zaustavila sam ga i pitala što se dogodilo. U šoku mi je odgovorio ‘mama je mrtva, mama je mrtva’, prepričala je potreseno Snježana Djetelić , susjeda obitelji u čijoj je kući u Bijelom Brdu kraj Osijeka u subotu eksplodirala bomba.

Odmah nakon što je vidjela potresenog dječaka, susjeda je pohitala u kuću obitelji Hadža .

Pokretanje videa...

24sata 00:44

- Vidjela sam ženu kako leži u lokvi krvi . Trbuh joj je bio jako teško ozlijeđen. Kraj nje je nepomično ležao i mali Samir - prisjeća se jezivog prizora potresena susjeda.

Mamu i malog brata uplašeno je sa strane gledala Samirova sestra Indira (7) . I djevojčici su noge bile izranjavane. Poginuli dječak imao je sedam godina, a Zafira (36) bila je mama šestero djece . Rođaci kažu da je bila u trećemu mjesecu trudnoće . Osim Indire, u eksploziji su ozlijeđena njena dva brata, od devet i pet godina. Susjedi su pomislili da je eksplodirao plin.

- Izletio sam iz kuće i ušao k njima, tijela su nepomično ležala na podu. Supruga je odmah nazvala Hitnu - ispričao je susjed Bojan Grabovac .

Iako policija jučer gotovo ništa službeno nije govorila, osim da je riječ o ručnoj bombi , navodno je bombu baš Samir našao na obližnjem igralištu. Nakon igre vratio se kući ponosno pokazati mami svoj neočekivani pronalazak. Prije nego što je mama uspjela reagirati, bomba se rasprsnula u tisuće ubojitih komadića.

Bombu je dječak navodno našao na igralištu na kojem su se djeca igrala svakog dana. Igralište je do prošle godine bilo smetlište i stanovnici su onamo bacali uginule životinje, dok ga nisu odlučili srediti i koristiti za treninge lokalnog nogometnog kluba. Druge roditelje iz ulice na spoznaju da se njihova djeca svakodnevno igraju na mjestu koje skriva smrtnu opasnost podilazi jeza.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Djeca su tamo svakog dana, a otac poginule djece, Faton , tamo je baš jučer čuvao svoje ovce. On, očito, tamo nije primijetio ništa. Odakle tamo te bombe - ne prestaje se pitati susjed stradalih Mirko Ostojić.

I to nije bila jedina bomba. Policija ih je nakon tragedije pronašla još. Stanovnici Ulice kralja Zvonimira u Bijelom Brdu jučer su jedva pronalazili riječi. Nesretnu obitelj svi su dobro poznavali. Stjepan Kozma , prijatelj obitelji Hadža, u trenutku eksplozije bio je s njihovim najstarijim sinom Hadžijom (12).

- Hadžija skoro svakoga dana dolazi k meni na ručak. Njegov otac Faton je najvredniji čovjek kojeg poznajem . On je oličenje poštenja i nevjerojatno je koliko radi boreći se za svoju mnogobrojnu obitelj. Znao sam za njegove muke, pa sam zbog toga malog Hadžiju prihvatio kao svojeg, pomažem mu sa školom i savjetima . On je baš jučer ujutro došao k meni. Otišli smo u trgovinu pa se zaputili na obližnje brdo. Tad me nazvala supruga i uznemireno mi ispričala da je Valentino sav krvav došao k nama u kuću i rekao da je eksplodirala bomba - govori potreseno Stjepan Kozma .

Troje mališana koji su završili u bolnici nisu teže ozlijeđeni, ali će u bolnici ipak ostati na promatranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa