To je to što me zanima!

Dječak magnet je u bolnici jer mora skinuti čak 15 kilograma

Opasna debljina: Dječak Ivan Stojiljković (7) iz Koprivnice ima 56 kilograma i jedva diše. Pretilost mu je već ugrozila zdravlje pa su ga stavili na strogi režim prehrane
Vidi originalni članak

Ide u prvi razred, a već ima 56 kilograma. Zbog viška kila ima problema s disanjem, tlak mu je 125/80, ima šećer, previše masnoća u krvi, zamašćenu jetru i mora ići na vađenje krajnika kako bi lakše disao, nabrojio je Damir Stojiljković od čega mu sve boluje sin. Ivan Stojiljković (7), dječak koji je lani izazvao veliko zanimanje javnosti zbog navodne sposobnosti da privlači metalne predmete, završio je na dječjem odjelu zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica zbog ozbiljnih zdravstvenih problema izazvanih prekomjernom debljinom.

Dječakov najveći problem je otežano disanje u snu, zbog kojeg je već nekoliko puta ostao bez zraka.

Liječnici su ga stavili na strogu dijetu pa stalno govori kako mu najviše nedostaju omiljene kobasice, špek i ćevapi. Ivanu predstoje mjeseci polaganog mršavljenja u kojima mora skinuti čak 15 kilograma.

Liječnik prof. dr. Miroslav Dumić kaže kako je u većini slučajeva razlog debljine u tome što djeca previše jedu i premalo se kreću. Uvijek, ističe liječnik, treba isključiti mogućnost nekog metaboličkog poremećaja. Zatim, ako ga nema, treba krenuti sa skidanjem kilograma koje ne smije biti prenaglo. Ivan ima dvostruko više kilograma nego što bi trebao imati, a to što teško diše znači da mu srce pumpa pod velikim opterećenjem.

Posljedice debljine su visoki tlak, šećer, masnoće u krvi, iskrivljenje kralježnice i opterećenje svih organskih sustava u tijelu. 

I Daily Mail je pisao o vještini Ivana magneta

O Ivanu je u svibnju 2011. godine pisao i britanski Daily Mail. Opisivali su njegovu vještinu privlačenja metalnih predmeta i nazvali ga Magneto, po liku iz poznatog serijala “X-Man”.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • maya999 03.02.2012.

    Mali je preslatki, baš je simpatičan, jako društven i drag i nenametljiv.... Moj sin je s njim na odjelu i klinca svi obožavaju. Sve ga zanima i sa svima se pozna. :) Svaki dan si popričamo i svaki dan nam svrati po nekoliko puta u sobu. Jako je drag dečko. Držim mu fige da što prije riješi kilograme i da nas dugo uveseljava svojim društvom i čudima. :)

  • Gost22 01.02.2012.

    Presladak je :-D

  • Mira B_ 01.02.2012.

    smo polako malecki i skinuti ćeš kilograme...uz stručnu pomoć i pomoć roditelja koji se moraju educirati o zdravoj prehrani uspjet ćeš....sretno bucko

Komentiraj...
Vidi sve komentare