To je to što me zanima!

Potraga: Bebu (1) je dva sata tražilo više od 100 policajaca

Sretan kraj: Majka je dijete izgubila u samom centru grada, a dječačića su našli nakon dva sata kod oca na Trešnjevci. Policija kaže kako slučaj istražuje
Vidi originalni članak

Zagrebačkim ulicama u subotu poslijepodne vladala je prava drama. Više od sto policajaca tragalo je za dječakom starim godinu i pol, a preko medija su pozivali građane da dojave ako imaju bilo kakvu informaciju o nestalom Marku.

Mališan je bio odjeven u plavu majicu i hlače. Majka ga je navodno izgubila iz vida u 14.45 sati na križanju Ilice i Petrićeve ulice. Izbezumljena je počela trčati po Ilici i vikati: ‘Nema mi djeteta, zovite policiju’. Svjedokinja iz pekarnice rekla je da nije vidjela kad je dijete nestalo, ali da je majka utrčala u pekarnicu, dozivala sina: ‘Marko, Marko’ te se bacala na koljena i klečala u šoku. Ostali očevici također se ne sjećaju da je žena imala dijete uz sebe i zapravo su je primijetili tek kad je počela plakati i zazivati u pomoć.

U prvi tren je nitko nije shvatio ozbiljno jer je izgledala poprilično rastrojeno i činilo im se da zaziva muškarca, a ne dijete. No u pomoć joj je priskočila policija u ophodnji. Potom su i drugi građani počeli mobitelima pozivati policiju. Policajci su pokušali razgovarati s majkom, no nisu uspjeli jer je bila u šoku. Odvezli su je u policijsku postaju. 

Drama je trajala više od dva sata nakon čega je policija dječaka ipak pronašla u stanu njegova oca na Trešnjevci.

Iako je ovaj slučaj sretno završio, dijete može imati posljedice od nasilnog odvajanja od majke.

- Dijete koje se naglo i neočekivano odvoji od majke može osjetiti veliki strah, a on izaziva takozvanu separacijsku tjeskobu - kažu prof. Gordana Buljan-Flander i prof. dr. Dubravka Kocijan-Hercigonja. Takva tjeskoba znači da će se dijete i ubuduće teško odvajati od majke i biti posesivno. Zato je važno da ga majka utješi čim ga nađe.



Idi na 24sata

Komentari 214

  • mazaluna 08.11.2011.

    Gdje je nastavak te priče???Možda s tim roditeljima nešto ne štima????Socijalne službe gdje ste sada, i kaj znate o tome???

  • user_93083 07.11.2011.

    Dijete od godinu dana jedino može bit u kolicima ili naručju,pa ljudi to je dijete od godinu dana koje ne može ni da hoda nego se gega i da joj se uspio izgubit a jbt ne mogu vjerovat....Radim u trgovini i hrpa pametnih mamica ode gledat krpice a dijete ode na drugi kraj trgovine naravno na igračke pa je bilo x puta i da joj ode ispred dućana pa ga ona ko mutava zove i nema pojma gdje joj se dijete nalazi,jednostavno ne razumijem poneke majke!

  • Faustina009 07.11.2011.

    Bez obzira što ga je djete odveo njegov otac - mogu smao reći da mu njegov otac nije normalan...Kako je mogao djete bez znanja majke odvesti sa sobom (pretpostvljam da on i ta žena ne žive zajedno, a imaju to djete), a da se nije javio majci djeteta d aga vodi sa sobom..Mislim koji je to luđak, što si je mislio kako će reagirati njegova majka?? Da meni netko tako napravi meni bi srce stalo od šoka i straha za dijete..

Komentiraj...
Vidi sve komentare