To je to što me zanima!

Dječak Tim postao je Kim, a sad želi biti pop zvijezda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kim Petras (16) najmlađa je transseksualka na svijetu. Na operaciji promjene spola bila je prošli mjesec. Kaže da se oduvijek osjećala kao žena
Vidi originalni članak

Njemica Kim Petras (16) rođena je kao Tim i već je od svoje druge godine osjećala da je žena zarobljena u tijelu muškarca. Operaciju promjene spola izveli su prošli mjesec u tajnosti, kada je Kim navršila 16 godina. Kim je tako postala najmlađi transseksualac. Operaciju je odobrio psiholog koji je nakon niza tretmana zaključio kako je to jedina dobra odluka za Tima. Dječak je od svoje 12. godine prolazio hormonalne terapije, a četiri godine kasnije napokon je mogao legalno obaviti operaciju promjene spola.
- Sada me pitaju osjećam li se kao žena, no istina je da sam se ja oduvijek osjećala kao žena, samo zarobljena u krivom tijelu - kazala je ponosna Kim koja jedva čeka obući svoj omiljeni kupaći kostim i zaplivati.
- Uvijek sam bio protiv takvih operacija na djeci, no kada sam vidio kako je jedan moj pacijent sretan i kako se dobro prilagodio nakon promjene spola još dok je bio tinejdžer, shvatio sam da je u nekim slučajevima to dobra odluka - kazao je dr. Bernd Meyenburg iz Frankfurta koji liječi pacijente s poremećajem ličnosti. Kim je već postigla svoj san da postane model te je izdala CD sa željom da postane pop zvijezda.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • user_33638 05.02.2009.

    Kak je zgodna!

  • gljivaludara 05.02.2009.

    Kako je mogla od 2. godine osjecati da je u pogresnom tijelu kad klinci tada nisu ni svjesni svog spola.

  • direktor 05.02.2009.

    ja bi htio postati klokan. jel to danas već moguće?

Komentiraj...
Vidi sve komentare