To je to što me zanima!

Dječaka je eksplozija glisera odbacila u zrak, slomio ruke

Tročlana obitelj bila je u gliseru u Petrčanima kraj Zadra. Muškarac je upalio motor na čijem poklopcu je sjedio dječak. Uslijedila je eksplozija. Dječak je završio u moru
Vidi originalni članak

Sjedili smo na kavi prije ručka kad je grunulo. Malo smo se i prepali, a onda smo vidjeli dim koji je sukljao u vis i shvatili da je eksplozija bila na gliseru, kazao nam je mladić iz Petrčana.

- Ljudi u blizini zapravo nisu znali što da rade. Želiš pomoći, a čuješ nove eksplozije - kazao nam je očevidac nesreće. Drugi očevidac rekao je kako je gliser odlazio iz sela.

- Odvezali su se i čovjek je upalio motor. Onda je eksplodiralo. Morska struja je nakon eksplozije bacila brod od sedam metara uz rivu na drugom kraju mjesta pa su ga vezali - kazao nam je mještanin.

Na mjesto događaja odmah je došla Hitna pomoć sa dvoja kola, policajci, Lučka kapetanija i tri vozila vatrogasaca. Vatrogasci su ugasili požar, a policija je nakon toga obavila očevid. Hitna je po dolasku unesrećene obradila na drugom kraju obale udaljenom tristotinjak metara zbog straha da ne dođe do novih eksplozija.

- Brod se zapalio oko 11.50 sati uslijed eksplozije do koje je došlo nakon izgaranja benzinskih para. Dječak nije životno ugrožen, ali je zadržan na liječenju u bolnici zbog teške tjelesne ozljede, odnosno prijeloma desne podlaktice - kazali su nam u zadarskoj policiji. Dječak star desetak godina je, neslužbeno doznajemo, u trenutku eksplozije sjedio na poklopcu motora i eksplozija ga je odbacila u zrak.
 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 1955 04.09.2016.

    NOVINARSKI KOMENTARI.!Nakon eksplozije jahta odbačena do drugog mola i onda je privezali,a ona gori ! Kaj je novinar debilan ?

  • Nenad Junek 04.09.2016.

    Kupuju glisere a ne znaju njime rukovati. Svakom gliseru ili brodu s benzinskim unutarnjim motorom prije paljenja treba 15 minuta propuhati motorni prostor zbog nakupljenih benzinskih para. Jednostavno. Zbog toga ti gliseri imaju ventilatore u motornom prostoru, treba ih samo upaliti.

  • TNT2 04.09.2016.

    sad će nama EDI ŠKOVRLJ slikovito to objasniti onako kao kad je izvještavao buru sa Masleničkog mosta četveronoške je hodao da vidimo kako će ovo on je jako domišljat !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare