To je to što me zanima!

Dječaka kojeg je udario vozač kod Koprivnice hitno operiraju

Kako nam je netom prije zahvata rekao dr. Gjurašin, dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To je prouzročilo hematom na mozgu
Vidi originalni članak

Pola sata prije podneva neurokirurg iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dr. Miroslav Gjurašin, pohitao je sa svojim timom u operacijsku salu kako bi spašavao život sedmogodišnjem L.L. na kojeg je u srijedu kod Koprivnice automobilom naletio 76-godišnjak.

TEŠKA NESREĆA KRAJ KOPRIVNICE Naletio autom na dvoje djece i pobjegao pa mu ispala tablica

Kako nam je netom prije zahvata rekao dr. Gjurašin, dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno, obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To krvarenje prouzročilo je hematom na mozgu koji iz sata u sat biva sve veći, pa su liječnici odlučili da se više ne može ni trenutka čekati te da dijete moraju operirati kako bi zaustavili krvarenje.

U ravnateljstvu bolnice u Klaićevoj kažu da je dječak zaprimljen oko 4.30 u noći na četvrtak.

- Dječak je u prometnoj nezgodi, kao biciklist, zadobio ozljedu moždanih struktura te je nakon kliničkog pregleda i CT dijagnostike zbog pogoršanja stanja dogovorno premješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti Zagreb. Nakon prijema je intubiran i stavljen na mehaničku ventilaciju te sediran lijekovima. Dodatna dijagnostička obrada, odnosno, magnetna rezonanca, ukazala je na pogoršanje ozljede u smislu daljnjeg krvarenja u moždane strukture. Zbog toga slijedi neurokirurški zahvat, kako bi se sanirale ozljede i zaustavilo krvarenje - kažu u ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

TEŠKA NESREĆA KOD KOPRIVNICE Vozač u pritvoru, ozlijeđenog dječaka prebacili su u Zagreb

Vozač pobjegao, policija ga pronašla

Podsjećamo, u naletu Volkswagena Pola koprivničkih registracija u srijedu oko 18.45 sati ozlijeđena su dvojica dječaka. Teže ozlijeđeni osmogodišnjak prebačen je u Zagreb, dok je drugi dječak pušten kući.

Koprivnički policajci pronašli su vozača (76) koji je naletio na dvoje djece u naselju Goričko pa potom pobjegao. Policiji je u pronalasku vozača pomoglo što je na cesti ostala registarska pločica vozila. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • mirela705 13.06.2019.

    Jedino je bitno da mali bude dobro! Nije mi jasno da stari panj nema nimalo savjesti u glavi, pa u što je protratio život?

  • STARK 13.06.2019.

    76 godina!? Sad samo još treba da napišete da se vraćao s posla i sve će mi bit jasno

  • nori 🖖 13.06.2019.

    Hitno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare