To je to što me zanima!

Dječaka u NP Paklenica ugrizao poskok. Ravnateljica: 'Nismo imali takav slučaj 20 godina'

Tročlana belgijska obitelj je na odmoru u Hrvatskoj, a trećeg dana posjetili su Nacionalni park Paklenica gdje se dogodio neugodni susret s poskokom
Vidi originalni članak

Ugriz zmije nije se dogodio kod nas već dvadesetak godina. U parku se uvijek nalaze djelatnici HGSS-a, spremni da odmah djeluju ukoliko dođe do ovakvih situacija. Vrlo brzo nakon nezgode organiziran je transport djeteta u bolnicu i on je sada dobro, rekla nam je Natalija Andačić, ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica.

U SPLITSKOJ JE BOLNICI Dječaka (6) iz Belgije ugrizao je poskok u NP Paklenica: 'Otrov se širio do srca, kao u filmu...'

Podsjetimo, tročlana belgijska obitelj je na odmoru u Hrvatskoj, a trećeg dana posjetili su Nacionalni park Paklenica gdje se dogodio neugodni susret s poskokom. Šestogodišnjeg Thibauta zmija je ugrizla za prst, a obitelj nije bila sigurna je li u pitanju zmija otrovnica.

Dječakov otac otkrio je za Nieuwsblad da ga je zmija ugrizla kod rijeke kada je pokušao uhvatiti granu, ali nije vidio poskoka koji je ležao tamo. 

LIJEČNICE O STANJU MAME I BEBE Porodili strankinju na Paklenici: 'Nevjerojatno iskustvo, ja sam prerezala pupčanu vrpcu!'

- Žao nam je što se ovo dogodilo, međutim ne možemo na to utjecati. Iz tog razloga, kao i uvijek, napominjemo posjetiteljima da se drže označenih staz a- dodaje ravnateljica.

Dječaku je život spasio otac koji ga je nosio na ramenima. Da je hodao, krv bi brže kolala i time bi se otrov brže širio tijelom. U parku su ih pripadnici HGSS-a i djelatnici prevezli u bolnicu. U zadarskoj bolnici primio je protuotrov.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • patak Bubi 31.07.2023.

    Thibaut, klasično belgijsko ime.

  • patak Bubi 31.07.2023.

    Valjda je protuotrov imao dobar rok.

  • Jadranka Belančić 31.07.2023.

    Fala Bogu da su spasili dječaka... 💓

Komentiraj...
Vidi sve komentare