To je to što me zanima!

Dječaku (13) slomili ruku ispred škole u Slavoniji, majka otkrila: 'Nasilje traje već sedam godina'

Iz policije su nam kratko potvrdili kako je slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen te su u tijeku razgovori. Potresena majka rekla je da ga petorica dječaka u školi sustavno psihički maltretiraju, provociraju, vrijeđaju...
Vidi originalni članak

U sukobu s vršnjacima iz razreda, 13-godišnjem učeniku škole u Slavoniji slomljene su obje podlaktične kosti desne ruke, ispričala je dječakova majka za Jutarnji list.

Iz PU osječko-baranjske kratko su nam potvrdili kako je slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen te su u tijeku razgovori.

STRUČNJACI O VRŠNJAČKOM NASILJU: 'Nasilja među mladima je uvijek bilo, a sada se to nasilje snima. Mladima nedostaje empatije...'

- Za sada se sumnjiči jedna osoba mlađa od 14 godina, ali ne možemo ništa sto posto tvrdi dok se ne završi istraga - rekli su nam kratko iz policije.

Potresena majka tvrdi da nasilje traje već sedam godina.

ŠKOLA NIJE REAGIRALA Nasilje u Slavonskom Brodu: Ministarstvo traži očitovanje škole, petaši istukli vršnjakinju

- Sin je poslije nastave došao do svoga bicikla, kada su mu prišla petorica dječaka iz razreda koji ga od početka školovanja imaju na piku i sustavno psihički maltretiraju, provociraju, vrijeđaju... I sada su isto učinili, okružili su ga, vrijeđali i htjeli su mu skinuti sajlu za kočnicu. Sin je u jednom trenutku pustio bicikl i povijao jednog od njih, koji je bacio svoju torbu na tlo. Moj sin je došao do torbe i dva puta udario u nju, a kada se okrenuo i pošao prema biciklu, ovaj dječak mu je dotrčao s leđa i snažno ga gurnuo tako da je pao na ruke i počeo jako plakati od boli koju je osjetio. U bolnici se pokazalo da su slomljene obje podlaktične kosti - ispričala je.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • 07.04.2023.

    Uvesti praksu da kaznu guli i roditelj i zlostavljač. Ne mora biti nikakav zatvor, nego narančasti kombinezoni s natpisima "Ja sam roditelj maloljetnog zlostavljača" i "Ja sam maloljetni zlostavljač" pa ih natjerati da samo sat vremena prošeću svojom ulicom.

  • Uvik kontra svi 06.04.2023.

    Sva ta "djeca zlostavljaci",i sami imaju velikih problema.Vecinom su doma manji od makova zrna,nerijetko zanemareni,obasuti financijskom,ali ne i roditeljskom ljubavi.Misljenja sam da djete koje odrasta u zdravoj obitelji,nikad,ali nikad nece uciniti ovakvo nesto..Ovo je odraz roditeljske nebrige.Naravno,ti nista ne znaci za djecaka kojeg su maltretirali,njemu treba pomoc i razgovor.

  • Barun007 06.04.2023.

    Bitno da policija bude samo na početku svake školske godine tjedan dana okolo škola. Mislim da bi trebali više vremena provesti okolo ili makar znati kada su smjene đaka i malo obratiti pažnju na te stvari jer svakih nekoliko godina završi sa smrtni slučajem. Sjetite se slučaja iz Vinkovaca iz 2008 Josipa K. i iz Zagreba Luka R.

Komentiraj...
Vidi sve komentare