To je to što me zanima!

Djecu spremnu za posvajanje objavljivat će na internetu...

U Domu je sad 210 djece, a prije 10 godina iz Doma je usvojeno 49 djece. Taj je broj 2014. pao na 14 djece godišnje. Profili će biti opisni, bez imena i fotografija...
Vidi originalni članak

Profili će biti opisni, bez imena i fotografija, a imat će i osobine koje tražimo od udomitelja, kaže Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb. Najavila je da će u ožujku na internet stranici Doma biti objavljeni profili djece koja su spremna na posvajanje

- Ovom akcijom djeci želimo ubrzati pronalazak novih obitelji - rekla je za Jutarnji list. 

U Domu je sad 210 djece, a prije 10 godina iz Doma je usvojeno 49 djece. Taj je broj 2014. pao na 14 djece godišnje. 

Uzrok tome je i novi Obiteljski zakon koji je zbog manjkavosti suspendirao Ustavni sud te tako paralizirao sustav posvajanja.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • berry2410 02.03.2015.

    ja bi ih sve posvojila da imam para kao neki, nekima je potrebna droga, razbacivanje, klošarenje, a meni samo dječji zagrljaj i osmijeh.

  • jožina 01.03.2015.

    kakve su zahtjeve postavili za ljude koji žele usvojiti dijete nije niti čudno da pada broj usvajanja. od kvadrature sobe, do mjesečnih primanja, starost i tko zna čega... puno djece nema svoju sobu i roditelji imaju minimalac i opet su OBITELJ... to se ne mjeri novcima.

  • vanilijica 01.03.2015.

    Ne sviđa mi se to.Ako želiš posvojiti djete otići ćeš u dom upoznati dijete a ne preko interneta birati .Kao da kupuješ komad odjeće ili auta GROZNO! nisu samo podaci bitni najbitnija je osobnost djeteta pa to je živo biće kako ga možete nuditi samo na osnovu podataka.Znaći ako dijete ima neki fizički ili psihički hendikep odma mu na početku smanjujete šansu za posvajanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare