To je to što me zanima!

Mjesecima držali djecu zatočenu u kući: Vrata prikovali daskama

Sud u Švedskoj oduzeo je roditeljima troje djece u dobi od 10 do 17 godina jer su ih mjesecima držali izoliranima zbog straha od koronavirusa.
Vidi originalni članak

Roditelji nisu dopustili  djeci, od 10 i 17 godina, da izlaze van iz svog doma u švedskom gradu Jönköpingu i to punih pet mjeseci. Djecu su zatvorili u njihove sobe, donosili im hranu, a na vrata su im prikovali drvene daske, piše The Local.

Roditelji su sudu rekli da su se uplašili zaraze. Porekli su da su djeca bila prisilno zatvorena te su rekli da su mogla izaći van družiti se s prijateljima ako su željeli. Kazali su i da su im omogućili nastavak školovanja od kuće.

ATRAKCIJA Na Gotlandu vitezovi podsjećaju turiste da se zaštite od korone

No sud je rekao kako nema razloga sumnjati u iskaz najstarijeg djeteta, 17- godišnjaka, koje je ispričao kako su na vrata prikovali daske te da su im roditelji zabranili da idu van ili u školu.

Sud je odlučio djecu izdvojiti iz obitelji. Roditelji ne pričaju dobro švedski, a zemlja iz koje dolaze je imala mnogo strože restriktivne mjere. Inače, obitelj je još otprije poznata socijalnim službama u Jönköpingu.

KONTROVERZAN MODEL Švedska: U školama nije bilo veće stope zaraze koronom, a cijelo su vrijeme bile otvorene

 - Istraga pokazuje da je izolacija negativno utjecala na djecu i da postoji značajan rizik da se našteti njihovom zdravlju ili razvoju. Bez obzira na razlog izolacije, dječje potrebe nisu uzete u obzir niti su zadovoljene - naveo je sud .

Roditelji će se žaliti na presudu.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Munchmallow08 03.09.2020.

    To je to sto vam ja govorim . Sve vise ljudi oboljeva na Coronu na mozak !!!!

  • tiha voda_492 03.09.2020.

    Tvrtko Hasanbegovic se boji korone... da nije to možda njegovo djelo ??? :/

  • 03.09.2020.

    da nije bilo medija koji su plasirali ljudima laži o smrtonosnom virusu, vjerovatno nitko nebi ni znao za taj virus... stotine milijardi dolara gubitka u svijetu, a nekolicina moćnika koji kontroliraju medije trljaju ruke, i opet će glupi narod plaćati zbog tuđe pohlepe

Komentiraj...
Vidi sve komentare