Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Na Gotlandu vitezovi podsjećaju turiste da se zaštite od korone

Turiste koji trajektom dolaze u Visby na švedskom otoku Gotlandu čekaju vitezovi s natpisima kojima upozoravaju na nužnost održavanja fizičkog razmaka zbog pandemije koronavirusa

VIDEO

Turiste koji trajektom dolaze u Visby na švedskom otoku Gotlandu u Baltičkom moru dočekuju vitezovi s natpisima kojima upozoravaju na nužnost održavanja fizičkog razmaka zbog pandemije koronavirusa. Odjeveni u uniforme nalik srednjovjekovnim oklopima vitezovi su članovi društva Torneamentum,  a za posao su ih angažirale lokalne vlasti i poslodavci.

Vitezovi na konjima obilaze popularna turistička mjesta i plaže, nose transparente na kojima su ispisane poruke o nužnosti održavanja fizičkog razmaka, pranja ruku i samoizolacije ako se pojave simptomi Covida-19.

- Mislimo da će to pomoći proširiti poruku koju svi dobro znamo, ali lako zaboravljamo tijekom ljeta kada se opustimo - objašnjava liječnik iz Gotlanda Sven Montelius.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Riddarsällskapet Torneamentum (@torneamentum)

Otok Gotland popularno je odmaralište koje ljeti posjećuju švedski i strani turisti. Društvo Torneamentum utemeljeno je 1987. i redovito organizira viteške turnire i druga natjecanja. 

Visby, glavni grad Gotlanda upisan je na popis svjetske baštine. Bio je središte Hanzeatskog saveza (udruženja trgovačkih gildi) u Baltiku od 12. do 14. stoljeća. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Riddarsällskapet Torneamentum (@torneamentum)

Inače, Gotland je oko 100 kilometara udaljen od švedskog kopna. Broj zaraženih na otoku manji je od broja na kopnu, no priljev turista pobudio je strahovanja da bi se situacija mogla promijeniti..

Švedska agencija za javno zdravlje u ponedjeljak je izvijestila o potvrđenih 5639 smrti izazvanih Covidom-19,  te o 78.000 zaraženih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...