To je to što me zanima!

Djelatnici Hitne snimili božićni video, HDZ-ovki smetalo što su bez maski. Pa su joj odgovorili

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu nije bila oduševljena videom na kojem su djelatnici bez maske i poslala je primjedbu. No onda je izašao video u kojem je kompilacija njezinih fotografija kršenja mjera
Vidi originalni članak

Djelatnici Hitne iz cijele Zemlje snimili su božićni video. Ravnateljica Hitne Maja Grba-Bujević poslala im je dopis da se to više ne smije ponoviti. Zasmetalo ju je što su bili bez maski i što su kršili pravila distance. A onda su oni namontirali video u kojem se vidi kako Grba-Bujević i njezina stranka HDZ krše mjere i propise na koje se sad ona poziva.

Božićni video namontirao je Joško Jaman koji radi u timu T1 kao medicinski tehničar u ispostavi Split.

Pogledajte video: Božićni video koji je zasmetao Grbi-Bujević

Nakon što je video objavljen, Maja Grba-Bujević poslala je dopis ravnateljima Hitni. 

Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani,
unatoč svakodnevnom informiranju javnosti o tome kako se zaštititi i ograničiti sirenje COVID-19, neki djelatnici HMS zanemarili su preporuke i tijekom Božićnih blagdana snimili fotografije koje su se proširile u medijima. Preporuke i smjernice za ponašanje tijekom pandemije odnose se na građane i djelatnike u zdravstvu jednako. Vjerujem da je djelatnike "ponio" blagdanski duh i da su došli u iskušenje pokazati zajedništvo i predanost službi i u vrijeme blagdana. no bez nošenju maski i poštivanja fizičke distance. Međutim, sada je vrijeme da budemo mirni, distancirani te ostanemo sigurni. Poruke na kojima inzistiramo cijelo vrijeme proturjeène su našim vlastitim postupcima, a nepromišljeni istupi umanjuju sav onaj rad i trud koji je Hitna medicinska služba pokazala tijekom ove krize, zauzevši tako sam vrh medu europskih zemljama najboljim funkcioniranjem tijekom pandemije COVID-19. Molim da podsjetite djelatnike da ovo blagdansko vrijeme s obzirom na okolnosti. moramo obilježavati drugačije te apeliram da se ovakve i slične situacije ne ponavljaju, napisala je Grba u dopisu.

Stiže kontra: A gdje je tebi maska?

Kad sam vidio na internetu tu 'primjedbu', prvo sam se nasmijao, pa shvatio koji im je domet. Pa sam ja pronašao materijala, a bilo ga je, da joj dokažem koliko je licemjerna, priča nam Joško Jaman koji je ujedno i admin Facebook grupe 'Hitna uživo 194' na kojoj informiraju javnost o problemima kroz koje prolaze djelatnici HMP-a. 

- Spojio sam fotografije nje bez maske, točnije trenutke kad su ona i njena stranka koja je HDZ, kršili epidemiološke mjere - dodaje.

Bez maske smo bili 10 sekundi

Kako kaže Jaman, da bi mogli raditi posao koji rade, moraju biti cijepljeni ili testirani.

- 10 sekundi su kolege bili bez maske, pa nisu ljubovali 12 sati u zatvorenom prostoru. Maja Grba u 12 godina od kad je ravnateljica nije riješila četiri krucijalne stvari - pomak s mjesta je minimalan - priča nam Joško Jaman koji ne skriva nezadovoljstvo kad je u pitanje rad ravnateljice, a kako kaže licemjerno šalje 'primjedbe', a u više situacija je bila bez maske.

- Imala je 12 godina da uredi T2 timove - nije ih uredila, imala je 12 godina da uvede pomorsku hitnu, nije ju uvela. Od kada je saborska zastupnica imala je priliku govoriti o statusu hitnjaka i boriti se za bolji status i uvjete, ali to nije učinila - rekao je Jaman, koji kako kaže ne voli mediokritete kao i njegovih par kolega.

Poslali smo upit, Maji Grbi-Bujević, ravnateljici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, kako komentira ovu situaciju i te kako se odlučila poslati 'primjedbu'.

Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

 

Idi na 24sata

Komentari 133

  • đipo 31.12.2021.

    Sve dok tražimo što je neko drugi napravio ili uradio nema nam naprijed pa sad i mene napadajte.

  • TomatoJuice 31.12.2021.

    Ljudi pili mineralnu

  • lissavis 29.12.2021.

    I kskve veze imaju hdzivci s nosenjem madki. Baš iz njihovih redova i njihovi glasaci vise vjeruju u nevidljive likove s bracom nego u nauku.. Eno ih svake nedjelje ližu oktare bez maski..

Komentiraj...
Vidi sve komentare