Obavijesti

News

Komentari 133

Djelatnici Hitne snimili božićni video, HDZ-ovki smetalo što su bez maski. Pa su joj odgovorili

Djelatnici Hitne snimili božićni video, HDZ-ovki smetalo što su bez maski. Pa su joj odgovorili

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu nije bila oduševljena videom na kojem su djelatnici bez maske i poslala je primjedbu. No onda je izašao video u kojem je kompilacija njezinih fotografija kršenja mjera

VIDEO

Djelatnici Hitne iz cijele Zemlje snimili su božićni video. Ravnateljica Hitne Maja Grba-Bujević poslala im je dopis da se to više ne smije ponoviti. Zasmetalo ju je što su bili bez maski i što su kršili pravila distance. A onda su oni namontirali video u kojem se vidi kako Grba-Bujević i njezina stranka HDZ krše mjere i propise na koje se sad ona poziva.

Božićni video namontirao je Joško Jaman koji radi u timu T1 kao medicinski tehničar u ispostavi Split.

Pogledajte video: Božićni video koji je zasmetao Grbi-Bujević

Nakon što je video objavljen, Maja Grba-Bujević poslala je dopis ravnateljima Hitni. 

Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani,
unatoč svakodnevnom informiranju javnosti o tome kako se zaštititi i ograničiti sirenje COVID-19, neki djelatnici HMS zanemarili su preporuke i tijekom Božićnih blagdana snimili fotografije koje su se proširile u medijima. Preporuke i smjernice za ponašanje tijekom pandemije odnose se na građane i djelatnike u zdravstvu jednako. Vjerujem da je djelatnike "ponio" blagdanski duh i da su došli u iskušenje pokazati zajedništvo i predanost službi i u vrijeme blagdana. no bez nošenju maski i poštivanja fizičke distance. Međutim, sada je vrijeme da budemo mirni, distancirani te ostanemo sigurni. Poruke na kojima inzistiramo cijelo vrijeme proturjeène su našim vlastitim postupcima, a nepromišljeni istupi umanjuju sav onaj rad i trud koji je Hitna medicinska služba pokazala tijekom ove krize, zauzevši tako sam vrh medu europskih zemljama najboljim funkcioniranjem tijekom pandemije COVID-19. Molim da podsjetite djelatnike da ovo blagdansko vrijeme s obzirom na okolnosti. moramo obilježavati drugačije te apeliram da se ovakve i slične situacije ne ponavljaju, napisala je Grba u dopisu.

Stiže kontra: A gdje je tebi maska?

Kad sam vidio na internetu tu 'primjedbu', prvo sam se nasmijao, pa shvatio koji im je domet. Pa sam ja pronašao materijala, a bilo ga je, da joj dokažem koliko je licemjerna, priča nam Joško Jaman koji je ujedno i admin Facebook grupe 'Hitna uživo 194' na kojoj informiraju javnost o problemima kroz koje prolaze djelatnici HMP-a. 

- Spojio sam fotografije nje bez maske, točnije trenutke kad su ona i njena stranka koja je HDZ, kršili epidemiološke mjere - dodaje.

Bez maske smo bili 10 sekundi

Kako kaže Jaman, da bi mogli raditi posao koji rade, moraju biti cijepljeni ili testirani.

- 10 sekundi su kolege bili bez maske, pa nisu ljubovali 12 sati u zatvorenom prostoru. Maja Grba u 12 godina od kad je ravnateljica nije riješila četiri krucijalne stvari - pomak s mjesta je minimalan - priča nam Joško Jaman koji ne skriva nezadovoljstvo kad je u pitanje rad ravnateljice, a kako kaže licemjerno šalje 'primjedbe', a u više situacija je bila bez maske.

- Imala je 12 godina da uredi T2 timove - nije ih uredila, imala je 12 godina da uvede pomorsku hitnu, nije ju uvela. Od kada je saborska zastupnica imala je priliku govoriti o statusu hitnjaka i boriti se za bolji status i uvjete, ali to nije učinila - rekao je Jaman, koji kako kaže ne voli mediokritete kao i njegovih par kolega.

Poslali smo upit, Maji Grbi-Bujević, ravnateljici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, kako komentira ovu situaciju i te kako se odlučila poslati 'primjedbu'.

Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu