To je to što me zanima!

Djevojčica (13) u splitskoj je bolnici, sumnjaju na ospice...

Ako se potvrdi da su ospice, to je šesti slučaj ove godine u Splitu, a kako broj oboljelih raste ne samo u Hrvatskoj nego i svim europskim zemljama, epidemiolozi to pripisuju kampanji protiv cijepljenja
Vidi originalni članak

U četvrtak su u splitsku bolnicu primili djevojčicu (13), stranu državljanku, sa simptomima ospica. Liječnici moraju obaviti pretrage, ali prema neslužbenim informacijama, velika je vjerojatnost da se radi upravo o ospicama.

HRVATSKI INFEKTOLOG: 'Vidio sam djecu koja umiru jer nisu bila cijepljena. Čemu to?'

Ako se potvrdi da su ospice, to je šesti slučaj ove godine u Splitu.

Kako broj oboljelih raste ne samo u Hrvatskoj nego i svim europskim zemljama, epidemiolozi to pripisuju kampanji protiv cijepljenja:

- Nema drugog razloga, takve stvari ne padaju s neba - rekao nam je Pero Rizvan, epidemiolog spligtskog KBC-a, koji je dodao i da se svi oboljeli dobro oporavljaju.

Prošle godine je u Srbiji bilo i žrtava ove skoro iskorijenjene bolesti. A dok broj oboljelih raste, u Splitu se u subotu održava skup roditelja i djece Hrvatske udruge roditelja aktivista i Cijepljenje - pravo izbora.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Gledao sam djecu koja umiru jer nisu bila cijepljena'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na skupu će govoriti i Andrew Wakefield, jedan od najvećih protivnika cijepljenja koji je na tu temu objavio brojne studije i znanstvene radove.

Skup se održava ispred splitskog Hrvatskog narodnog kazališta u 17.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • 06.06.2019.

    Zašto širiti paniku? Tu netko mora imati veliku financijsku korist. Do prije 30-tak -40 godina smo svi preboljeli ospice, rubeoli, vodene kozice, zaušnjake, šarlah. Ako je netko koju preskočio, liječnici su bili zabrinuti. Nikada nije bilo niti jedne komplikacije.

  • _Varešak_ 06.06.2019.

    Sve koji odbiju cijepljenje treba opaliti po džepu.

  • rijetko kulturan 06.06.2019.

    Hoćemo li se napokon riješiti glupavih vlada koje bi u slučaju epidemije ionako pocijepljivale stanovništvo na silu? Koliko ljudi i djece mora stradati zbog njihovog ulizivanja nestabilnoj manjini?

Komentiraj...
Vidi sve komentare