To je to što me zanima!

Djevojčici stradaloj na zebri operirali ruku, nogu i zdjelicu

Vozačica (21) je vozila prebrzo da bi na vrijeme uočila dvije 13-godišnje djevojčice na pješačkom prijelazu ispred škole u Štefanju kraj Bjelovara. Obje su teško ozlijeđene i prevezene u Zagreb
Vidi originalni članak

Hoće li curice biti dobro, ispitivala je vozačica (21), koja je u Štefanju kraj Bjelovara u četvrtak u Chevrolet Tacumi naletjela na dvije učenice (13).

Policija je utvrdila da je vozila prebrzo da bi stala kad je vidjela curice na zebri.

UŽAS KOD BJELOVARA Vozila prebrzo: Autom pokosila dvije djevojčice (13) na zebri

- Hvala Bogu da su naše učenice stabilno - rekla nam je u petak vidno potresena ravnateljica Zlata Haloš, čije su dvije učenice teško ozlijeđene u naletu osobnog automobila ispred škole. Kako su nam rekle obitelji stradalih 13-godišnjih učenica 7. razreda, Lana, koja živi oko dva kilometra od škole, ima slomljena rebra i nalazi se u Dječjoj klinici u Klaićevoj u Zagrebu. Djed i baka kazali su kako se nadaju najboljem jer se njihova mlađa unuka dobro oporavlja, ali ne znaju kad će se vratiti kući. Lanine roditelje nismo zatekli u obiteljskoj kući u Starom Štefanju.

'Nadamo se najboljem'

Stanje Ane, koja živi u osam kilometara udaljenoj Narti, na putu za Bjelovar, malo je kompliciranije, kako nam je u petak na telefon rekao njezin otac Ivan dok je sa suprugom bio u čekaonici KBC-a Rebro čekajući završetak operacije koja je bila počela oko 14 sati.

- Nadamo se najboljem i vjerujemo u to, kao i Ana, koja je razgovarala s majkom. Ana ima prijelom zdjelice, noge i ruke, ali vjerujemo da će liječnici učiniti sve kako bi naša Ana opet bila vesela i razigrana djevojčica - kazao je njezin otac Ivan.

TEŠKA NESREĆA U ŠTEFANJU Vozila brzo i udarila djevojčice: 'Tata, mislim da sam ih ubila...'

Dok roditelji strepe nad sudbinom djece, u školi koju pohađa 86 djece upozoravaju kako bi se trebalo nešto bitno mijenjati jer bi sigurnost trebala biti na prvome mjestu.

- Početak i završetak nastave prilagodili smo redu vožnje autobusa, jer učenici mahom putuju redovnom linijom koja povezuje Čazmu i Bjelovar. Jasno nam je da je riječ o međugradskoj prometnici, ali bi se nešto trebalo učiniti da se ovakve stvari ne događaju - ističe ravnateljica.

Načelnik Općine Štefanje, Ivo Emić, pojasnio nam je kako je prije nekoliko dana razgovarao s direktorom Hrvatskih cesta te da je traženo da postave “radare” koji će vozače upozoravati na brzinu.

- To je jedno od rješenja, i očekujemo da će HC uvažiti naš zahtjev jer je to jedno od rješenja koje vodi prema smirivanju vozača koji vole pritisnuti papučicu gasa - poručuje Emić. Dodaje kako se nada da bi to moglo obuzdati vozače, koji poput 21-godišnje vozačice ne čitaju znakove ograničenja koji upozoravaju na školu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • zippysnake 21.04.2018.

    Ako ste vozaci, MORATE ZNATI da ce vam na takvom mjestu netko iskociti pred auto!!

  • kajzanavek 21.04.2018.

    Ne paze ni vozači ni pješaci, svi u svom svijetu i misle ja sam u prednosti. Ne poštivat pješački prelaz?? Ali, kad gledam pješake, čeka zeleno da mu se upali i bez okretanja glave krene? Jućer mama s dvije djevojčice, krene na zeleno (normalno be z gledanja) i polako, mi koji skrećemo čekamo Njima se upali crveno a, one i dalje polako. Normalno da ničim, ali baš ničim ne opravdavam vozačicu, ali uvijek se vodim ko pješak, biciklist, vozač onom, "ovdje počivaju oni koji su imali prednost" Budala, pijanaca, prepotentnih, umišljenih... svugdje.

  • vidum 21.04.2018.

    Pješački. Škola. Školski autobus. Tek položila. Mobitel (vjerojatno). Ogromna većina komentatora krivi djecu. Bože, otkud ja u ludnici!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare