To je to što me zanima!

Djevojčicu u Rusiji poslali su u sirotište zbog antiratnog crteža, oca priveli i tukli na saslušanju

FOTO ILUSTRACIJA: Djevojčica je prošlog proljeća nacrtala crtež gdje je prikazala ukrajinsku i rusku zastavu. Na jednoj je pisalo "Ne ratu", a na drugoj "Slava Ukrajini"
Vidi originalni članak

Nadamo se da će razum prevladati, ali ako tu ima nečega, onda nitko neće ostaviti dijete, pokušat ćemo dogovoriti skrbništvo i razmisliti kako joj pomoći, ispričala je za BCC Elena Agafonova, volonterka Regionalnog narodnog vijeća Tule. Ona je govorila o slučaju gdje je djevojčica Maša iz ruskog grada Jefremov nacrtala antiratni crtež na satu likovnog zbog čega je njen otac Aleksej pritvoren.

Maša (13) je zbog svega poslana u sirotište. Njen otac prema zakonu može biti zadržan u pritvoru najduže 48 sati, što znači da bi trebao biti ili pušten na slobodu ili optužen i poslan na sud.

TENZIJE NA VRHUNCU Putin: Nacistički teroristi pucali su na civile u Rusiji! Kijev: To su laži, žele uplašiti stanovništvo

- Smatramo da je nedopustivo kada djecu na neki način pokušavaju ograničiti i nešto im nametnuti - rekla je volonterka.

Djevojčica je prošlog proljeća nacrtala crtež gdje je prikazala ukrajinsku i rusku zastavu. Na jednoj je pisalo "Ne ratu", a na drugoj "Slava Ukrajini". Između zastava bila je žena s djetetom prema kojoj su letjele rakete od strane ruske zastave.

Dobio je kaznu i batine

Aleksej je rekao novinarima da je nastavnik prijavio crtež te je pozvao policiju.

-  Rekli su mi: ‘Vidiš li što učiš dijete! Pogledaj što je nacrtala.’ Pitao sam ih što se točno dogodilo. Ona se protivi ratu, krvoproliću, što je loše u tome? Sastavili su zapisnik, pozvali svjedoke – profesore, potpisali. Odveli su nas u auto, učenici su gledali s prozora – kao da vode teroriste. Stigli smo kod načelnika policije Andreja Aksenova koji mi je održao lekciju kako pogrešno odgajam dijete - ispričao je Aleksej.

NATALIA THIEBAUD KONDRATIEVA Preminula je doktorica koja je porodila Putinovu navodnu ljubavnicu, gimnastičarku Alinu

Kaznili su ga s 32.00 rubalja zbog komentara spram ruske vojske. Krajem prosinca sigurnosne snage pretresli su njihov stan, zaplijenili dokumente i novac (125 tisuća rubalja i 3150 dolara)

Protiv Alekseja je pokrenut kazneni postupak 27. prosinca, a tijekom ispitivanja udarali su mu glavom o zid i pod.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Antifašistaaa 03.03.2023.

    Nije se dogodilo.

  • anniviivve54321 03.03.2023.

    Bolesnu kravu odvedeš kod veterinara, on je izliječi. Gdje bi Putina mogli odvesti, da ga izliječe?

  • SaSvimaSamSuper 02.03.2023.

    Rusi kao četnici, genocidna braća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare