To je to što me zanima!

Djevojka na team buildingu proklizala s zip linea: 'Krivo je vezala omču i pala sa 7 metara'

Na području Baranje djevojka je pala sa sedam metara visine na zip lineu. Nesreća se dogodila na izletištu Zlatna greda. Djevojka je imala teže ozljede, ali je dan kasnije već bila stabilno
Vidi originalni članak

Hrvatska državljanka (23) je na pala s visine od osam metara u adrenalinskom parku na području Baranje u subotu oko 13 sati. 

Utvrđeno je da ima teške tjelesne ozljede opasne po život i prevezena je u KBC Osijek. U nesreći je ozlijedila rebra u kukove. 

Nesreća se dogodila na popularnom izletištu Zlatna greda, koje se nalazi na ulazu u Kopački rit. 

- To je bio splet okolnosti, krivo je zavezala osnovnu omču na gornjoj razini i samo je proklizala s visine sedam, osam metara. Mi uvijek dajemo upute, a prođe se i mala školica. Nije postupila po uputama koje svima dajemo i došlo je do nezgode - rekla je Danijela Jukić, voditeljica Eko centra kuće u prirodi Zlatna greda. 

DETALJI NESREĆE U BARANJI Djevojka (23) je bila na team buildingu u adrenalinskom parku i pala sa 7 metara visine

Dan kasnije je iz bolnice potvrđeno da je djevojka stabilno i da se osjeća dobro. 

- Najvažnije je da je djevojka dobro. Čuli smo se danas s bolnicom i rekli su da je stabilno. Nadamo se da će sve biti u redu - nadodala je. 

Adrenalinski parkovi su inače popularne destinacije za team buildinge, a nažalost se ovaj put dogodila nesreća. 

Eko centrom inače upravlja Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek koji je otvoren 2016. godine, od tada je kroz park prošlo tisuću ljudi, a ovo je prvi put da se dogodila ovakva nesreća.  

 

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • JusticeLeague 08.09.2020.

    Ima video na youtubeu ''zlatna greda adrenalinski park'' - znači, čitava poanta tog parka je da se sam samcat zakvačiš i otkvačiš više puta što se više uspinješ po poligonu. Dosta neodgovorno od uprave parka da su to na taj način osmislili i pustili u pogon. cura je ili zaboravila ili se prikvačila na krivu špagu - takvu grešku je lako napaviti jer svaki put kad se treba otkvačiti i ponovno zakvačiti oko glave joj visi 6 različitih špaga!! Očito se zabunila, ali to nije kriva ona nego ovi kojima je palo na pamet da je pametno dati ljudima da se sami zakopčavaju na 8 metara visine. Koncept da se sam otkvačiš i zakvačiš kako se krećeš je ok ako imaš poligon gdje idu samo ljudi koji se time bave ili specijalci u vojsci (oni s puno iskustva), ali dati da ti tamo dođu vikendaši koji nikada nisu ništa slično vidjeli i onda neka se sami zavezuju na 8 metara visine - vrlo neodgovorno. Nemar na granici namjere. Nesreća se morala dogoditi prije ili kasnije.

  • 07.09.2020.

    U naslovu je pala sa sedam metara, pa u tekstu sa osam metara, pa onda opet sa sedam metara...dajte se dogovorite što mislite napisati seljačine nepismene.

  • MS13 07.09.2020.

    Ako će ostati bez trajnog invaliditeta može slaviti drugi rodžendan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare