To je to što me zanima!

Do 1. lipnja ekshumirat će 70 pokojnika sa šibenskog groblja

Riječ je o pokojnicima iz 18 grobnica za privremeni ukop, a većina ih je pokopana prije više desetljeća. Sada ih miču jer se zbog njih usluga privremenog grobnog mjesta ne može dati drugim obiteljima
Vidi originalni članak

Pogrebno poduzeće Čempres planira do 1. lipnja ekshumirati oko 70 pokojnika iz 18 grobnica za privremeni ukop na šibenskom groblju Kvanj. Sve zbog toga jer nitko nije prijavio živućeg vlasnika groba, rekao je za RTL Danas direktor Pogrebnog poduzeća Čempres Joško Vuković, te dodao kako se unatoč neplaćanju grobnih taksi grobovi voljenih posjećuju, što se da zaključiti po novim spomen pločama, lampašima i cvijeću. 

Većina je privremeno pokopana prije više desetljeća, pa se zbog toga usluga privremenog grobnog mjesta ne može dati drugim obiteljima čija je grobnica u izradi ili je trenutno nisu u mogućnosti kupiti. 

Uprava groblja sada traži potomke pokopanih preko plakata po groblju, ali i preko društvenih mreža. Rok je do 1. lipnja. 

- Svaki pokojnik će se sumirati u crnu mrtvačku vreću, posebno obilježiti, označiti i sahraniti u kosturnicu i za narednih sto godina se može pokojnik iz kosturnice izvaditi i trajno ukopati u obiteljsku grobnicu - napominje  direktor Pogrebnog poduzeća.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Prevaratska Republika 08.05.2019.

    platiš nešto kao kupnju garaže ili i više od toga kolko se zna odvajat dugo od plače, zapravo prevara od najamnine.

  • no sleep 08.05.2019.

    nema za džabe ni kod stare babe

  • Roy Ban 08.05.2019.

    Ni mrtav ne možeš ležat u miru, ako ti netko to ne plati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare