To je to što me zanima!

Do 20 sati digitalno se popisalo čak više od 100.000 građana

Putem sustava e-Građani, oko milijun i 400 tisuća građana može se samopopisati elektroničkim putem, a za to imaju dva tjedna, odnosno do 26. rujna
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je počela prva faza popisa stanovništva. Kako javljaju iz Državnog zavoda za statistiku (DZS), do 20 sati uspješno je popisano više od 100.000 građana. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Putem sustava e-Građani, oko milijun i 400 tisuća građana može se samopopisati elektroničkim putem, a za to imaju dva tjedna, odnosno do 26. rujna. Od 27. rujna pa do 17. listopada na teren izlaze popisivači. 

POPIS STANOVNIŠTVA Neprijavljeni podstanari ne trebaju se bojati popisivača: 'Statistika smo, nismo MUP'

Iz DZS-a su poručili kako digitalnu popisnicu ispunjava jedan član kućanstva s valjanom vjerodajnicom. Član kućanstva popisuje sebe, sve članove kućanstva, kućanstvo i stan. 

- Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara - poručili su iz DZS-a. 

UPUTE ZA POPISIVANJE Kreće popis stanovništva. Želite to obaviti online, a nemate ePass? Evo što trebate učiniti

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ZEKO_10 14.09.2021.

    Koji popis, logiraš se iz BiH, Srbije, DE,..... i popišeš se.Hrpa love za podatke koje već ionako imaju. Imate MUP, Gruntovnicu. HZZO i poreznu. Jeftinije bi bilo da ste napravili matičnu bazu podataka a i korisnije. Ali jebiga vlada nam je u nekom drugom stolječu.

  • 14.09.2021.

    Formulari za popis su neispravni. Zašto ste se sramili staviti opciju za državu rođenja SR Hrvatska, SFRJ? Kad sam se rodio, županije nisu postojale, a Hrvatska je imala predznak SR. A i one gluposti koliko van stan/kuća imaju kvadrata i na što se grijete su glupa do bola. I imam jednu kokoš (a ponekad je i krava), namjerno je nisam htio upisati / prijaviti.

  • PetarPetrovicNjegoš 14.09.2021.

    ček ko brani ljudima u Njemačkoj sa hrvatskom ličnom da se prijave?

Komentiraj...
Vidi sve komentare