Obavijesti

News

Komentari 130

Kreće popis stanovništva. Želite to obaviti online, a nemate ePass? Evo što trebate učiniti

Kreće popis stanovništva. Želite to obaviti online, a nemate ePass? Evo što trebate učiniti

Vlada je objavila upute građanima koji se za nadolazeći popis stanovništva žele prijaviti online. Ovdje možete vidjeti kakva je procedura

VIDEO

Danas počinje prvi digitalni popis stanovništva u Hrvatskoj, a provodit će se od 13. do 26. rujna. Vlada je na službenim stranicama, u sustavu e-Građani, objavila upute za samopopisivanje. Procedura funkcionira ovako:

Pokretanje videa...

Prvi digitalni popis stanovništva oduzet će vam 20 minuta vremena: Do 5 tisuća kuna kazne za nepotpune podatke ili odbijanje davanja istih VIDEO

- Kako bi sudjelovali u prvom digitalnom popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj potrebno je izabrati vjerodajnicu za prijavu, registrirati se, pročitati uvjete upotrebe, potvrditi da ste punoljetni i početi sa samopopisivanjem. Dovoljno je da se samo jedan član kućanstva prijavi na portal e-Građani te popiše i ostale članove kućanstva - navode u uputama.

Kako do vjerodajnice?

1. Koraci za dobivanje ePass vjerodajnice:

- popuniti pristupnicu za ePASS vjerodajnicu za e-Građane OVDJE
- potrebna preslika osobne iskaznice u pdf formatu
- pristup na servise OVDJE, učitati tražene dokumente (pristupnica i osobna) i predaja zahtjeva
- čeka se samo 1 dan

2. m-Token, Internet bankarstvo

Kao korisnik internetskog ili mobilnog bankarstva odmah možete pristupiti portalu e-Građani. Prijava je jednostavna i identična prijavi na internetsko bankarstvo, jer pritom koristite isti autentifikacijski uređaj, odnosno vašu elektroničku vjerodajnicu - mToken, čitač kartice ili token, koje ste dobili prilikom ugovaranja usluge. 

3. e-osobna iskaznica
 
Potrebno je istaknuti da ukoliko osoba ne stigne ispuniti Upitnik odjednom, moguće je spremiti unesene podatke te s popunjavanjem nastaviti poslije. Nedovršenom Upitniku moguće je pristupiti sve dok traje faza samopopisivanja. Ako je osoba ispunila i poslala Upitnik te joj je sustav dodijelio jedinstvenu šifru (kod), onda više nije moguće unijeti promjene u Upitnik - dodaju iz Vlade.

Nakon uspješno provedenog postupka i slanja ispunjenog obrasca u sustav za samopopisivanje na ekranu će se prikazati jedinstvena šifra koja služi kao dokaz o uspješno provedenom postupku samopopisa te ju je obavezno sačuvati kako bi ju mogli dati na uvid popisivaču pri terenskom popisivanju.

Više o popisu stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine kao i uvjete upotrebe saznajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa