To je to što me zanima!

Dobar posao: U Brodosplitu je porinut teretni brod dug 152 m

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Riječ je o drugom brodu za nizozemsku tvrtku Jumbo, ugovorenih prije privatizacije. U Brodosplitu se ne boje za posao do 2016. Čak će im nedostajati radnika
Vidi originalni članak

U Brodosplitu je porinut brod za prijevoz teških tereta, jedinstven u svijetu zahvaljujući dvjema dizalicama čija je nosivost ukupno 3000 tona. Riječ je o drugom iz serije brodova za nizozemsku tvrtku Jumbo , ugovorenih prije privatizacije splitskog škvera. ­ Brod je dug 152 i širok 27 metara .

- Porinuće je prošlo glatko i kontrolirano i to je izraz kvalitete posla koji se radi u Brodosplitu - istaknuli su iz nizozemske tvrtke. A u Brodosplitu se ne boje za posao do 2016. godine. Čak će im kažu nedostajati radnika.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 9

  • kormilar 21.04.2014.

    Prije privatizacije Brodosplita, upravljačke strukture brodogradilišta, sve redom političari stranke na vlasti, nisu se trudile da firma posluje sa dobiti, jer nisu imale moralnu i političku odgovornost prema imovini, koja im je bila povjerena. Naime, dodatni napor kojeg je trebalo uložiti nebi rezultirao njihovom većom plaćom, a gubici su se ionako pokrivali iz državnog proračuna. Istovremeno brodogradilište je bilo automat za novac stranke na vlasti iz kojeg se ona dodatno financirala, nerijetko i privatno. Sad više nije tako i to je bitna razlika između prošlog i sadašnjeg "škvera".

  • POTPEC 20.04.2014.

    Još da vlasnik brodosplita prizna ima li šanse napraviti drugi brod bez zakašnjenja. Veliki broj inžinjera mu je otiša ili je otiran. S ovim kadrom on može raditi samo maone, i to je pitanje.

  • Ahileja 20.04.2014.

    Brodosplit zaboravlja da smo u kapitalizmu i neka ne računaju na poslove sufinancirane novcima poreznih obveznika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare