To je to što me zanima!

Dobila mail od lažnog direktora pa prevarantu uplatila 50.000€

Službenica (32) tvrtke iz Sl. Broda primila je službeni mail s imenom i prezimenom svojeg šefa te je na taj zahtjev uplatila novac na račun banke u V. Britaniji. Ispostavilo se da je riječ o prevari
Vidi originalni članak

Policijskoj postaji Slavonski Brod u petak 6. srpnja prijavljeno je kazneno djelo prijevare. Naime, zaposlenica (32) jednog poduzeća iz Slavonskog Broda na službeni mail tvrtke primila je poruku s punim imenom i prezimenom te bila uvjerena da je poruka od njezinog direktora. 

U navedenom mailu zatražena je uplata od 50-ak tisuća eura na račun banke u Velikoj Britaniji za kupnju kapitala, što je zaposlenica i učinila te uplatila novac na naznačeni račun. Međutim, naknadno je u razgovoru sa svojim direktorom saznala da joj on nije slao nikakve poruke, niti je dao nalog za uplatu novca. Policija u vezi ovog slučaja prijevare nastavlja rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

- Slijedom i ovog slučaja policija poziva građane na oprez, s obzirom na to da je na području PU brodsko-posavske prijavljeno već nekoliko sličnih slučajeva pokušaja prijevare s nalogom za prijenos novca putem interneta na račun u banci na području Engleske. Počinitelji mailove šalju na engleskom jeziku no dobro se služe i hrvatskim jezikom, te su informirani o tvrtkama, poduzećima, ustanovama, čelnim ljudima, direktorima i drugim osobama u čije ime šalju poruke. Vrlo je važno pritom biti sumnjičav, te provjeriti i po nekoliko puta(kontakt putem telefona, neposredno s rukovoditeljem), a prije odluke o uplati novca-rekla je povodom najnovijeg, opisanog, slučaja na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dariodaranovic@gmail.com 10.07.2018.

    ma to je sve njihovo maslo neka meni uplati kako je uplatila na krivi racun anije bilo imena zamisli ti tu politiku

  • domoljub029 10.07.2018.

    sram, bilo tog lopova

  • Prva Proleterska 10.07.2018.

    Tako i treba , kad nema dva podpisnika na čeku. KO KO KO KO KO KO KO Š

Komentiraj...
Vidi sve komentare