To je to što me zanima!

Dobili prijavu zbog radnika koji su umrli čisteći cijevi u Zvjezdi

U ožujku 2012. dvojica radnika čistili su cijevi kojima se otpadne vode spajaju na kanalizaciju. Vlasnik i rukovoditelj tvrtke nisu im osigurali maske, užadi ni pojas ...
Vidi originalni članak

Vlasnik i direktor riječke tvrtke Plus Ri-Tank Milorad Š. (51) i rukovoditelj tvrtke Đelal D. (50) nisu prema propisima i tehničkim pravilima osigurali zaštitu na radu zbog čega su umrla dvojica radnika u kanalizacijskim cijevima tvornice Zvijezda u zagrebačkoj Čavićevoj ulici. 

Vlasnik nije radnicima osigurao potrebne materijale kako bi sigurno očistili kanalizacijske cijevi. Nije im osigurao maske, sigurnosnu užad ni zaštitni pojas, a njihov rad nije nadzirao nitko stručan. Rukovoditelj pri izvođenju posla nije poduzeo potrebne zaštitne mjere i nije provjerio prisutnost opasnih plinova u kontrolnom mjernom oknu. 

Zbog propusta vlasnika i rukovoditelja poginuli su dvojica radnika u ožujku ove godine. Čistili su cijevi kojima se otpadne vode spajaju na gradsku kanalizaciju. Prvog je radnika u cijevi omamio ugljični dioksid pa je izgubio svijest. 

Drugi radnik mu je priskočio pomoći, no i on se srušio. Treći radnik je zatim stavio plinsku masku i izvukao ih van. Nažalost, prekasno. 

Protiv vlasnika i rukovoditelja je podignuta kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost dvojice radnika sa smrtnom posljedicom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mirek62 13.09.2012.

    to će na sudu proći u zastaru jer su kod nas privatnici i bogataši zaštićeni kao medvjedi

  • vitaminix 12.09.2012.

    e sad, s obzirom da u članku piše da se prvi radnik onesvijestio u cijevi, a zatim je ušao i drugi da izbavi prvoga te je i ovaj ostao bez svijesti, da bi zatim ušao i treći koji je STAVIO MASKU i izvukao obojicu. Po članku ispada da su na raspolaganju imali masku ali je sada pitanje da li ju je onaj prvi htio koristiti. Kod nas je propisana zaštita na radu, a malo pogledajte ljude koji rade na građevinama, trebaju nositi šljem, rukavice cipele, a pola njih ih ne nosi, ali kad ih se rebne po džepu onda nose i duge gaće.

  • JasnaZovko 12.09.2012.

    sirotinja plaća sve ,ako ne novcem ,onda životom,veliki nisu nikad krivi,njima se uvijek nađe način bezgriješnosti,,tako će biti i sada,saučešće obiteljima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare