To je to što me zanima!

Dobili su novu dojavu: Hoće li riješiti misterij star 36 godina?

Njemačka: Britanka Katrice Lee (2) je nestala dok je s majkom i tetom bila u supermarketu. Istražitelji nisu odbacili mogućnost da je oteta te da je i dalje živa
Vidi originalni članak

Djevojčica Katrice Lee je nestala prije 36 godina u gradu Paderborn u njemačkoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Tada je imala dvije godine.

U utorak je počela nova akcija u kojoj je britanska policija tražila nestalu Katrice na obali rječice Alme. Njemačka policija je, naime, dobila dojavu koju su odlučili istražiti. 

Kobnog 28. studenog 1981. godine curica je bila s roditeljima u supermarketu. Toga je dana slavila drugi rođendan. Njezin otac Richard je bio narednik u britanskoj vojsci smještenoj u Njemačkoj. Budući da je parkiralište bilo prepuno, Richard Lee je ostao u automobilu, Katrice, njezina majka Sharon i teta su bile u trgovini.

Sharon je na blagajni shvatila da nije uzela čips. Ostavila je kćer i tetu same i vratila se među police. Curica je tada nestala u gužvi. Teta je kasnije rekla kako je mislila da je Katrice otišla za majkom.

Počela je potraga. Njemačka policija i britanske trupe su pretraživale tjednima šume i polja. Djevojčicu je tražio i helikopter, ali sve je bilo uzalud. Jedna od teorija istražitelja je bila da se curica utopila u rijeci Lippe te da bi se njezino tijelo moglo nalaziti u tri kilometara udaljenom jezeru. Pretražili su i jezero no Katrice nisu našli. Istraga se nastavila.

Godine 2012. slučaj je preuzela posebna jedinica britanske vojne policije, nisu isključili mogućnost da je Katrice oteta i da bi mogla  biti živa. Njezinom slučajem se 2013. bavila i njemačka TV serija Aktenzeichen XY koja govori o neriješenim slučajevima.

U ožujku 2017. godine je objavljen fotorobot muškarca kojeg su svjedoci vidjeli kako na dan nestanka Katrice u blizini trgovine stavlja dijete u zeleni automobil. I taj trag dosad nije vodio nikuda. No nedavno se policiji javio svjedok koji je rekao da je vidio spornog dana zelenu limuzinu i muškarca s fotorobota na mostu preko Alme.

Policija je dojavu shvatila ozbiljno i počeli su potragu. U narednih pet tjedana će pretražiti oko 200 metara obale rijeke. Nadaju se da bi mogli pronaći odjeću nestale Katrice, ali se boje da bi mogli pronaći i njezin leš.

U četvrtak će u Paderborn doći i Richard Lee kako bi nadzirao potragu. On se i dalje nada da je njegova kći oteta i da živi negdje pod drugim identitetom. U studenom prošle godine objavljena je fotografija Katrice kako bi ona mogla izgledati danas. Ona bi danas imala 38 godina.

Policija moli da im se jave svi vozači iz Paderborn i okolice koji su 1981. vozili zelenu limuzinu kako bi ih isključili iz istrage, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bucokobasica 02.05.2018.

    Gadni su somovi na jezerima...zalosno ali istinito

  • Constellation 🖤 02.05.2018.

    Ovo me podsjeti na nesretnog dječačića James Bulger-a....i koliko me je bila potresla ta nesretna priča...eto koliko ih ima...žao mi je svih majki koje ovako nešto dožive, jer tu više života nema, bar ne potpunog kakav je mogao biti.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare