To je to što me zanima!

Dobio je odbijenicu: Ne idemo na predstavu Vuka Jeremića

To nije skup na kojem bi moje sudjelovanje dalo neki važan doprinos u osudi nečega do čega jako držim, rekao je čelnik Međunarodnog kaznenog suda
Vidi originalni članak

Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, Theodor Meron, komentirao je zašto se u srijedu neće odazvati pozivu za sudjelovanje na tematskoj sjednici Opće skupštine UN-a, koju je njen predsjednik Vuk Jeremić organizirao pod nazivom "Uloga međunarodnih kaznenih sudova u ostvarivanju pravde i pomirenja između naroda".

- Gospodin Jeremić je javno rekao da je sazvao ovaj skup kao reakciju na određene presude. To nameće pitanja o temeljnim pravilima o poštovanju vladavine prava. To nije skup na kojem bi moje sudjelovanje dalo neki važan doprinos u osudi nečega do čega jako držim - rekao je sudac Meron. 

Večernji list javlja kako su sva tri haaška tribunala odbila sudjelovati u Jeremićevoj "predstavi za unutrašnjopolitičku scenu Srbije", jer se komentira da jednogodišnju funkciju predsjednika Opće skupštine koristi isključivo za osobne ambicije, kojima je cilj u budućnosti postati predsjednikom Srbije. Američki veleposlanik za ratne zločine Stephen Rapp također je odbio Jeremićev poziv da sudjeluje u raspravi.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 107

  • ludom 11.04.2013.

    Konačno vas je svijet provalio. Ovakvi lobistički blefovi očito više ne pale. Sad se vi srbi morate naučiti raditi pošteno, transparentno i dosljedno. No znajući vašu povijest, to će vam biti jako teško.

  • ZIBEL BOY 1982 10.04.2013.

    Proguglajte malo što je naša Vučina po nacionalnosti. A pravi se veći srbin od patrijarha pavleta. Takvi su i u ratu bili naj ekstremniji.

  • čamil 10.04.2013.

    Nadam se da će ići naše visoko izaslanstvo, predsjednik, premijer i svi ministri, naročito onaj mali bračanin Bauk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare