To je to što me zanima!

Dobre vijesti: Više od 75 posto Gorskog kotara sad ima struju

Od ukupno 16.154 korisnika jutros je bez opskrbe električnom energijom bilo njih 24 posto. Oko 11 posto korisnika dobivaju struju iz agregata. Radovi se nastavljaju
Vidi originalni članak

Zahvaljujući naporima koje ulažu radnici Elektroprimorja, uz pomoć ekipa iz Elektre Zagreb, Elektrolike i Elektre Karlovac, Bjelovar, Sisak, Križ, Pula, Slavonski Brod, Zadar, u Gorskom kotaru je sve manje kućanstava bez struje.

Od ukupno 16.154 korisnika jutros je bez opskrbe električnom energijom bilo njih 24 posto. Oko 11 posto korisnika dobivaju struju iz agregata.

Dobra je vijest da će s današnjim danom struju dobiti i svi industrijski pogoni u Gorskom kotaru, osim Drvenjače Fužine koja će biti priključena na mrežu do kraja idućega tjedna.

Brojne ekipe iz cijele Hrvatske, više od 200 montera, sa svom potrebnom mehanizacijom i danas će raditi cijeli dan na otklanjanju kvarova i podizanju mreže te se može očekivati povećanje broja onih koji će dobiti struju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • stevo 32 08.02.2014.

    Kada je zima stanovnici Gorskog kotara imaju besplatni smještaj u Saboru RH. Naime iz neslužbenih izvora iz Sabora (čitaj: čistačica), izaći će novi zakon. Odmah nakon Božića da se mogu spojiti blagdani sabornika i kada je vani zima zastupnici će svoje saborske klupe zamjeniti sa istraživanjem kornjača na Galapagosu. Pošto zastupnika ima malo manje od Gorana sa njima će ići i uža obitelj osim kućnih ljubimaca koje će Gorani morati čuvati u malim stanovima u kojem će luksuzno živjeti 4 familije. Da bi se mogao financirati ovaj malu seobu naroda predlažem da Gorani u smjeru zračne luke Pleso na avione bacaju grude u obliku kinderice na ove časne i poštene ljude.

  • Šarlota 08.02.2014.

    Svaka malo jača zima izaziva "iznenađenja" u nadležnim službama, kako onima koji održavaju ceste, tako i HEP-u. U čemu je razlika u zimi od one pred 20, 50, 70 godina? Možda samo u tome da se snjeg čistio lopatama i ralicama, a svaki nestanak struje se rješavao odmah, na licu mjesta, dok danas "radnici" sjede u uredu, za kompjuterom, ili u autu s laptopom i "popravljaju kvarove". I ova zima, kao i svaka prethodna i buduća, dokazala je kako imamo sve, a nemamo ništa. To ništa sami smo si priuštili i "proizveli", za sve ostalo se pobrinulo (ne)vrijeme.

  • 666999 08.02.2014.

    Super da su ljudi opet dobili struju, ja ne mogu zamisliti da budem niti 2 dana nez nje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare